BIST 10.379
DOLAR 32,69
EURO 35,12
ALTIN 2.452,08
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar AK Partiye yürüdü

KESK Adana şubesince düzenlenen eylemde, yaklaşık 100 üye AK Parti il binasına yürüdü.

Abone ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu'nca düzenlenen eylemde, yaklaşık 100 üye AK Parti il binasına yürüdü.

Pankart taşıyan ve slogan atan protestocular, hükümetin yüzde 4'lük zam önerisini orta oyununa benzetip, memurlarla ilgili toplu görüşmeye katılan sendika konfederasyonlarını bu oyuna ortaklık etmekle suçladı.

İnönü Parkı'nda toplanan KESK üyeleri, İnönü Caddesi'ni kullanarak AKP il binasına kadar yürüdü. Yol boyunca iktidar aleyhine slogan atan grup, AKP önünde basın açıklaması yaptı. KESK Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Kamuran Karaca, daha önceki 4 toplu görüşmede olduğu gibi, daha görüşmenin ilk gününde hükümetin uzlaşmaz tavrını algıladıklarını, bu yüzden görüşmelerden çekildiklerini söyledi.

Diğer konfederasyonları "hükümetin dümen suyuna gitmekle ve kamu çalışanlarının hakkını savunmamakla" suçlayan Karaca, asgari bin 50 YTL'lik ücret, 2 ikramiye ve çeşitli hak taleplerine karşılık bulamadıklarını belirtti. KESK Dönem Sözcüsü Dr. Mehmet Antmen de "hak verilmez alınır" şiarıyla hareket edeceklerini kaydetti. Antmen, orta oyununun figüranı olmayacaklarını vurguladı.