BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.822,12
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur-Sen'den 'şehit raporu'na yalanlama

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan 'şehit raporu'na yalanlama geldi...

Abone ol

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, Silvan'da şehit olan 13 askerin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin bölgede sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan 'rapora' imza atmadıklarını duyurdu.

Memur- Sen'den yapılan açıklamada, medyada yer alan ve Memur-Sen'in rapora imza attığı yönündeki haberleri ise yalanladı.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar denildi:

"Bilindiği gibi 14.07.2011 tarihinde Silvan İlçesine bağlı Dolapdere köyünde meydana gelen çatışmada 13 askerimiz şehit olmuş 7 asker yaralanmış ve 7 Pkk'lının da öldüğü haberi üzerine İlimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber bu menfur olayı yerinde incelemek üzere, Memur-Sen İl Teşkilatımızdan da iki gözlemci gönderilerek olay yerinde incelemelerde bulunulmuştur.

Ancak kamuoyuna haber yapılan metnin kamuoyu ile paylaşılmasında Diyarbakır Memur-Sen'in imzası olmadığı gibi, basın açıklamasında da hiçbir Memur-Sen yetkilisi de bulunmamıştır.

Bu nedenle Kamu-Sen Genel Merkez sitesinde yayımlanan ve Diyarbakır Memur-Sen'in Türk Silahlı Kuvvetlerini suçlu gösterilmeye çalışılan haber, yalan, yanlış ve mesnetsizdir. Kaldı ki, Memur-Sen olarak bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi kabul ederek, kimden gelirse gelsin nefretle kınadığımız bu menfur olayı Kamu-Sen'in, siyasi ve ideolojik bir malzeme haline getirmeye çalışmasının iyi niyet ve gerçeklerle bağdaşır bir tarafı yoktur.

Ülkemizin ve insanımızın bu gerçekler ışığında demokrasiyi bütün kural ve kurumlarıyla hayata geçirme çabalarının hızı ve sayısı arttıkça bu çabaları engellemeye dönük gayri insani eylemlerin sayısı da aynı oranda arttırılmaktadır. Milletimizi yasa, anaların gözlerini yaşa boğan 13 gencimizin şehadeti de bu gayri insani çabaların tertip merkezlerinin ortaklığının eseridir. Bu ve benzeri menfur olayları tertipleyen kirli eller demokratikleşmede mesafe katetmemize ve kardeşçe yaşamamıza engel olamayacaklardır."