Memur-Sen'den BDP çıkışı!
İnternet habercileriyle Malta Köşkü'nde bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu önemli açıklamalarda bulundu.
Abone olTürkiye'nin en büyük memur sendikası Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, internet habercileriyle Malta Köşkü'nde bir araya geldi. Gündoğdu, yaptığı konuşmada BDP ve İmralı süreciyle ilgili de konuştu.
BDP'YE ASLA OY VERMEM
Gündoğdu, "Bu seçimlerde de Meclis'e başörtülü milletvekili giremeyecekse, Kenan Evreni yargılamanın bir anlamı yok" dedi.
Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, AK Parti, MHP ve BDP'li kadın milletvekillerine de bir çağrı yaptı, "Meclis'e başörtüsü ile girin ve bir daha çıkmayın" dedi.
Bir gazetecinin "Eğer bu dediğinizi BDP'li bir kadın vekil yaparsa BDP'ye oy verir misiniz?" sorusuna Gündoğdu, "Milletten oy alarak Meclis'e gelen ve orada sorunlara çözüm üretmesi beklenen siyasi figürlerin başı her sıkıştığında ben bilmem İmralı'ya sorun diyerek ortadan çekilmesi bizim değerlerimizi incitir bu sebepten BDP'ye asla oy vermem" dedi.
İLK KEZ İMRALI SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Türkiye'nin şu günlerde en çok konuştuğu konu olan İmralı süreciyle ilgili bir açıklama yapmayan Gündoğdu ilk kez internet medyasına durumu değerlendirdi.
Gündoğdu, eğer bugünden sonra tek bir Mehmetçiğin burnu kanamayacaksa görüşülmesinde bir mahzur yok görüşülsün ve kardeşlik yolunun taşları döşensin açıklamasını yaptı.
Diğer konfederasyonların sadece 3-5'inde sözleşmelere katılma hakkı bulunurken Memur-Sen'in 11 hizmet kolundan sadece "kültür" hariç 10'unda bu yetkiye sahip bulunduğunun altını çizdi.
KURUŞ MU DURUŞ MU DEDİLER DURUŞ DEDİK
12 Eylül 2010'da kabul edilen Anayasa değişikliği ile memur sendikalarının önünde yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Gündoğdu, sözleşme görüşmelerine oturulduğu zaman ilgili bakanların, "Biz yüzde 50 oy aldık. Memurun maaş zammını mı belirleyemeyeceğiz" anlayışında olduğunun altını çizdi.
Bu ve benzeri tavırlar karşısında ilgili kuruluşlarının aldığı kararın hayati önemde olduğunu belirten Gündoğdu, "Kuruş mu duruş mu?" diye teşkilatımıza sorduklarını tamamına yakınının, "duruş" cevabını verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, "Örgütümüz arkamızda durdu ve kamuoyunda çok ses getiren eylemleri yaptık" dedi.
Hükümet edenlerin halkın karşısına çıkıp ekonominin nasıl geliştiğini anlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, "Biz diyoruz ki, kriz varsa bizler maaş da almayalım. Yüzde 8 büyümeden söz ediliyor. Memura gelince ise yüzde 3+3 vermeyi gündemlerine alabiliyorlar" dedi.
BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI BİR GENELGEYE BAKIYOR
Sorular üzerine hafta başında başlatılan başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili başlattıkları kampanya hakkında da bilgi veren Başkan Gündoğdu şunları anlattı:
"1932 yılında ezan yasağı getirildi. 1950 yılına kadar yasak uygulandı. DP iktidarı, Haziran 1950'de ezan yasağı kaldırılmak istendiğinde yasağı getirenler bile bu yasağı savunamadı.
1982 Anayasasının ardından hazırlanan bir yönetmelikle kimin nasıl giyeceğine karar vermişler. Utanç verici bir yönetmelikle başörtüsü takılması engellenilmiştir. Şimdi bu yönetmelik kaldırılmış olsa toplum normalleşmiş olacak. Başbakan'a Mersinli çiftçinin söylediğini hatırlatmıyoruz ama darbecilere 'yönetmeliğinizi alıp da gidin' demeli. Kadın eş kontenjanından birey olmaktan kurtarılmalı."
YENİ ANAYASADAN KAÇIŞ YOK
Yeni Anayasa hazırlama çalışmalarına büyük destek verdiklerini ve 13 ilde yapılan kapsamlı çalışmalara katıldıklarını ifade eden Ahmet Gündoğdu bugün gelinen noktada artık yeni anayasadan kaçış yolunun olmadığının bunun yapılamamasının da bir bahanesinin kalmadığına vurgu yaptı.
Meclis Anayasa Komisyonu çalışmalarından ümitlerini kestiklerini ifade eden Ahmet Gündoğdu, "Komisyon çalışmalarından ümidimizi kestiğimiz için, "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyasını başlattık" dedi.