BIST 9.890
DOLAR 35,32
EURO 36,78
ALTIN 2.960,52
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur-Sen rekora imza attı

Memur-Sen dediğini yaptı ve kamuda başörtüsü serbestliği için topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı Başbakanlık'a teslim edecek.

Abone ol

Kamuda başörtü yasağını kaldırılması talebiyle başlattıkları imza kampanyasının son bulmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, durum değerlendirmesi yaptı.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda, illerden toplanan imza dosyalarının önünde basın açıklaması yapan Gündoğdu, bire bir açılan stantlarda atılan imzalarla 10 milyon 400 bin, internet sitesine atılan imzalarla da 1 milyon 900 bin imzanın toplandığını, toplamda ise 12 milyon 300 bin imza sayısına ulaştıklarını söyledi.

12 ilin imzalarını da teslim almayı beklediklerini kaydeden Gündoğdu, kampanyanın aynı zamanda Türkiye rekoru olduğunu dile getirdi.

Gündoğdu, imza kampanyasını düzenlemelerinin sebebini ise şöyle açıkladı: "Millet iradesine, demokratikleşme hamlelerine aykırı mevzuat kalmasın istiyoruz. Kadınlara eş kontenjanından birey muamelesi bitsin istiyoruz. Kadının eğitim, çalışma ve siyaset hakkı daha fazla gasp edilmesin istiyoruz. Yönetmelikte sürdürülen başörtüsü yasağından kurtulmak istiyoruz. Artık toplum mühendisliği istemiyoruz. Artık darbecilerin biçtiği, diktiği elbisesini giymek istemiyoruz.

"İMZALARI BAŞBAKANLIĞA TESLİM EDECEĞİZ"

Kendilerinin her zaman olduğu gibi bu kampanya ile de milletin isteklerine tercümanlık yaptıklarını kaydeden Gündoğdu, iktidardan randevu istediklerini, toplanan imzaları Başbakanlığa teslim edeceklerini söyledi. Görüşmelerinde, imzaların birer dilekçe olduğunu da belirteceklerini kaydeden, Gündoğdu, şöyle devam etti: “Gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Artık görev hükümetindir. Siyaset kurumunundur, TBMM’nindir.”

"SORUN ÇÖZÜLMEZSE KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"

Bir gazetecinin, hükümetten adım gelmezse bundan sonraki adımlarının ne olacağı, şeklindeki soruya ise Gündoğdu, "Artık bu hükümet darbecilere ‘yönetmeliğinizi de alın gidin.’ desin. Amacımız buydu. Kadına, ayakkabı topuk boyu dayatan, erkeğe bıyık şekli çizen, kumaşla çağdaşlığı iç içe geçirmeye çalışan, yönetmelikten ve bu yönetmelikten medet uman sakat kafalardan kurtulmak istiyoruz. Fiili olarak sivil kıyafetle, başörtülü arkadaşlarımızın devlet dairelerine gitmesi de dâhil Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlardan, ona da gerek kalmadan, sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Çözülmezse, kararlılığımız devam edecek.” şeklinde cevap verdi.