BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Memur lehine ayrıcalık yapıldı

TÜSİAD kamu çalışnları lehine bozulan Sosyal Güvenlik Reformu maddelerinin dengeleri bozduğunu savundu.

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Anayasa Mahkemesi tarafından, bazı maddeleri iptal edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sosyal güvenlik sisteminin, derin finansman sorunlarıyla ve dağınık kurumsal yapısıyla ülkenin öncelikli reform alanlarından biri olduğunu belirten TÜSİAD, “Sistemdeki finansman sorunu, 1999 yılında yapılan düzenlemelerle çözülmeye çalışılmasına rağmen, sosyal güvenlik kurumlarına Hazine’den yapılması gereken transferlerin hem miktarı, hem de milli gelire oranı artış eğilimini sürdürmüştür. Bu transferler, AB’nin Maastricht kriterlerine göre toplam bütçe açığının milli gelire oranı için öngörülen yüzde 3 seviyesini bile tek başına geçen boyutlara varmıştır” değerlendirmesini yaptı.

TÜSİAD, Anayasa Mahkemesi’nin, kanunun emeklilik yaşı, prim gün sayısı gibi temel düzenlemelerini kamu çalışanları yönünden iptal etmesinin, tüm çalışanları ilgilendiren sosyal güvenlik reformunda, kamu görevlileri lehine ayrıcalık ve ayrımcılık yaratan bir karar olduğunu ifade etti.