BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Memleketine gitti kan davasını bitirdi

CHP İstanbul il başkanı Gürsel Tekin, memleketi Kars'a gitti ve iki kan davalı aileyi barıştırdı..

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, memleketi Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Polat Köyü'nde aralarında kan davası bulunan Süvari ve Mert ailelerini barıştırdı. Polat Köyü Şehit Muhammet Ekinci İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda iki ailenin sözcüleri birbirleri ile kucaklaşarak aralarındaki kan davasına son verdi.

Gürsel Tekin, "Dilerim bu güzel olay, kan davası güden, husumet yaşayan ailelere örnek teşkil eder, dilerim açılımın konuşulduğu bu günlerde, bu barış olayından birileri ders çıkarır. İki aile gencecik çocukları düşman sahipliğinden kurtarmanın, herkese örnek olacak bir olaya imza atmanın gururunu yaşayacaklar" dedi.

GÜRSEL TEKİN KİRVE OLDU

Olayda hayatını kaybeden Battal Süvari'nin kardeşi Mustafa Süvari, "Bu talihsiz olay sonucu ölen kardeşimin eşinin arzusunu da dikkate alarak çocuklarımızı kan davası ortamında yaşatmak istemiyoruz. Bu barışa sebep olan hemşehrimiz ve CHP İstanbul İl Başkanımız Gürsel Tekin'e teşekkür ediyorum. Olayda hayatını kaybeden kardeşimin oğlunun da kirvesi olmasını istiyorum" dedi Tekin ise "Bu görevi şerefle kabul ediyorum" yanıtını verdi.

Ahmet Mert'in kardeşi Muharrem Mert ise, "Bu kötü olay meydana gelmiştir ama bizler çok yakın akrabayız. Birbirlerimizin evlerinde büyümüşüzdür. Bugünden sonra daha önce de olduğu gibi kardeşçe yaşayacağız" şeklinde konuştu.