BIST 8.972
DOLAR 34,29
EURO 37,22
ALTIN 2.989,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Memleket özlemini giderdiler

Gurbetçilerin memleket özlemi internet üzerinden son buluyor.

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi belediyesinin yurt dışında bulunan vatandaşların özlemini giderebilmek için kent merkezinde kurduğu iki kamerayla internet üzerinden canlı yayın yapılıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin ''www.kadirli.bel.tr'' adlı internet sitesinin kurulmasının ardından ilçe dışında yaşayan vatandaşların yoğun talebi üzerine ilçedeki üç noktadan 24 saat canlı yayın yapma kararı aldıklarını söyledi.

İlk kameranın kurulup, yayının başlamasıyla birlikte vatandaşlardan teşekkür ve tebrik mesajları aldıklarını ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

''Belediye web sitemizin yayına başlamasıyla ilçe dışında yaşayan hemşehrilerimizden gelen yoğun istek üzerine Kadirli hasretlerini dindirmek için kamerayla bütün dünyaya canlı olarak tanıtmaya karar verdik. Sülemiş Tepesi ve Çamlı Kahve'de canlı yayın yapıyoruz. Mustafa Konaklı İlköğretim Okulu üzerine de gece görüşlü kamera yerleştireceğiz. En kısa sürede montajı bitecek ve yayına başlayacağız.''

Tükmenoğlu, ilçeyi izlemek isteyenlerin ''www.kadirli.bel.tr'' sitesinden ''Canlı Yayın'' bölümüne girebileceğini bildirdi.