BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,07
ALTIN 2.833,47
HABER /  SAĞLIK

Meme kanserinin dikkat etmeniz gereken belirtileri

Meme Kanserleri ve Cerrahi süreçleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Mesut Gül, bu kanser türünün kadınlarda sık görüldüğünü belirterek erken tanının önemini vurguladı.

Abone ol

Meme kanserinin risk faktörleri hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Mesut Gül, “Meme kanserlerinin büyük çoğunluğu kadınlarda görülür erkeklerde ise çok ender görülür. Yaş ilerledikçe kadınlarda meme kanseri görülme riski artmaktadır." şeklinde konuştu.

"Ailede birinci derece (anne, kız kardeş, kız evlat, baba, erkek kardeş gibi) yakınlarında meme kanseri olan kişilerde meme kanseri riski artmaktadır." diyen Gül, "Östrojen hormon tedavisi almış olmak.Erken yaşta adet görüp geç yaşta menapoza girmiş olmak. Şişmanlık, aşırı yağlı gıdalarla beslenme, Çocuk doğurmamış olmak veya geç yaşta anne olmak, Alkol kullanımı, BRCA Gen mutasyonları. Göğüs bölgesine ışın tedavisi (Radyoterapi) almış olmak” şeklinde konuştu.

Erken teşhisin önemi
Meme kanserinde erken tedavinin önemine değinen Dr. Gül, “Erken tanı konulan hastalar ameliyat, kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi yöntemleri ile tam olarak tedavi edilebilmektedirler. Hastalar mutlaka düzenli olarak her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalıdırlar."

Meme kanserinin belirtileri nelerdir?
Meme de kitle ele gelmesi
Koltuk altında kitle ele gelmesi
Meme cildinde kalınlaşma
Penk değişikliği
Meme cildinde çekinti olması
Meme başının içeriye doğru çökmesi
Meme başında akıntı olması