BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Melih Gökçek'e Madımak eleştirisi!

Madımak olaylarının yıldönümü öncesi yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Madımak Oteli önünde yapılacak açıklamaya getirilen yasak ve yenilenen otelde olayda hayatını kaybeden iki göstericinin isminin de yar almasıyla başlayan 2 Temmuz tartışmasına yeni bir konu daha eklendi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in aynı gün Ankara'da büyük bir festival düzenleyeceğine dikkati çekerek, ''Başka bir gün bulamadı mı ki'' diye eleştirdi.

24. dönemin basın toplantısı düzenleyen ilk milletvekili olan Genç, yarın Madımak olaylarının yıl dönümü olduğunu anımsattı. Madımak olaylarının ''insanlık tarihinin kara lekesi olduğunu'' belirten Genç, 1994 yılından beri gerçekleştirilen anma toplantılarına katıldığını, herhangi bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Sivas Valisi'nin Madımak Oteli önünde anma toplantısı yapılmasına izin vermediğini bildiren Genç, ''Acılı insanlara anma olanağının verilmesi lazım. Yarın gidip törenlere katılacağım. Eğer olay olursa sorumlusu hükümet olacaktır'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yarın Ankara'da büyük bir festival düzenleyeceğine dikkati çeken Genç, ''Başka bir gün bulamadı mı ki'' diyerek Gökçek'i eleştirdi.

Genç, şöyle devam etti:

''Devletin valisinin acılarıyla ilgili anma toplantısı yapmaktan insanları mahrum bırakmaması lazım. Bugüne kadar da bir olay olmamış. Bu hükümet anlaşılan kavga taraftarı. Hükümeti ikaz ediyorum, ben de yarın gideceğim. Anma töreninin yasaklanmaması gerekir. Yasaklamak demek katliamı yapan güruhun fikirlerini tasvip etmek demektir. Valiliğin kararını geri alması lazım. Geri almaması durumunda meydana gelecek olayların sorumlusu kendisidir.'