BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,51
HABER /  GÜNCEL

Meksika'da bir ABD'li gümrük görevlisi öldürüldü

Meksika'nın başkenti Mexico City'de göçmenlik ve gümrük alanında görevli bir ABD'li öldürüldü. Bir başka görevli ise yaralandı.

Abone ol

ABD saldırı konusunda Meksikalı güvenlik görevlileriyle birlikte çalışıyor

Meksika'nın başkenti Mexico City'de göçmenlik ve gümrük alanında görevli bir ABD'li öldürüldü. Bir başka görevli ise yaralandı.

Uyuşturucu ile bağlantılı çatışmalarda on binlerce kişinin Meksika'da yabancılara yönelik bu tip saldırılar oldukça nadir görülüyor.


Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, iki Amerikalı görevlinin Mexico City'den Monterrey'e giderken saldırıya uğradığını duyurdu.

Gelen haberler arasında, "özel ajan" olarak nitelenen edilen iki görevlinin, askeri bir kontrol noktası gibi görülen bir noktada durduktan sonra vurulmuş olabileceği de yer alıyor.

ABD, uyuşturucu kartelleriyle mücadelede Meksika hükümetine destek veriyor. Napolitano, açıklamasında, Meksika hükümetine bu konuda verdiği desteği sürdüreceklerini söyledi.


Ülkede geçen yıl Amerikan elçiliğiyle bağlantısı olan üç kişi öldürülmüştü. Ancak, bu olay, Meksika'da ABD hükümeti için çalışan görevlilerin öldürüldüğü ilk vaka olma özelliği taşıyor.


Amerikalı yetkililer, Meksika'daki ABD'li görevlilerin güvenliği konusunda endişeli olduklarını söylüyorlar.