BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Mekkede hac hazırlıkları

Mekke'de hacıların kalması için yeni yerlerin yapımı sürüyor.

Abone ol

Hac farizasını yerine getirmek için Mekke'de bir araya gelen yüz binlerce Müslüman, umreden sonra Kabe'de dua ederken, şehirde bir yandan da hacıların kalması için yeni yerlerin yapımı sürüyor.
    
Kabe'nin yanındaki tepede Osmanlı döneminden kalma Ecyad Kalesi'nin yerine yapılan, 7 kuleden oluşan Abrac El Beyt projesi bitince, 10 bin odada aynı anda 25 bin kişinin konaklamasına imkan sağlanacak.
    
Kalenin yıkılmasından sonra yapımı uzun süre konuşulan projenin Kıble, Hacer, Merve, Zem Zem Grand Suit, El Makam, Safa ve Büyük Otel isimli 7 kuleden oluşan binalarının da inşası büyük bir hızla sürüyor.
    
Kulelerden Zem Zem Grand Suit isimli, 33 kattan oluşan ilk kulesi, Fransız kökenli uluslararası bir otel grubunun işletmesinde devreye girdi. Bittiğinde 1314 odalı olacak kulenin sadece 3 katının otel, geri kalan bölümünün devre mülk olarak pazarlandığı belirtiliyor.
    
Kabe'ye 100 metre uzaklıkta, alt katında uluslararası markaların da yer aldığı 3 katlı çarşı ve 2 katlı yiyecek bölümleri bulunan Zem Zem Kulesi'nde kalacaklar, 12 günden oluşan hac döneminde iki kişi için 11 bin dolar ödeyecek.
    
Binada halen 500 odanın hac döneminde hizmet verdiği ve dünyanın dört bir yanından gelen bin hacının kaldığı öğrenildi. Otel yetkilileri, Türkiye'den her yıl umre ve hac için gelenlerin sayısının artması nedeniyle, önümüzdeki Şubat ayında İstanbul'a giderek tanıtım faaliyetlerinde bulunacak.