BIST 9.132
DOLAR 34,23
EURO 37,48
ALTIN 2.869,33
HABER /  DÜNYA

Mehmetçik yüzleri güldürdü

10 Boşnak'ın ölümüyle sonuçlanan çığ bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştılar..

Abone ol

Türk Kızılayı ile Kosova'da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, geçtiğimiz günlerde Dragaş Belediyesine bağlı Resteliça bölgesinde 10 Boşnak'ın ölümüyle sonuçlanan çığ bölgesine giderek ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Kosova'nın güney bölgesinde yer alan ve tamamı Boşnakların yaşadığı Resteliça köyüne giden Türk Kızılayı ile Türk askeri yardım malzemelerini birinci elden ihtiyaç sahibi ailelere dağıttılar. Şar dağlarının eteklerinde yer alan bin 972 metre yükseklikteki Resteliça bölgesine giden Türk askeri ve Kızılay ekibi, aşırı kar nedeniyle halen kapalı yollarda mahsur kaldı. Kar temizleme araçlarının yolları açması ardından köye ulaşan Mehmetçik ve Kızılay çalışanları, 200 aileye gıda paketinden oluşan yardımları dağıttı.

Resteliça ziyareti öncesi Dragaş'taki dağıtım deposunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi yardımcısı Ahenk Dereli, Türkiye Cumhuriyetinin her zaman her türlü destekle Kosova halkının yanında olacağını vurguladı.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin de, Türk Kızılayı'nın Kosova'nın bu zor gününde yanında olarak çığ mağdurlarına yardımda bulunduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olmasından dolayı teşekkürlerini ifade eden Dragaş Belediyesi Başkanı Selim Yunuzi, "Burada bir facia yaşanmıştır ve yaralarımız gönderdiğiniz desteklerle sarılmaya çalışılıyor. Bir kez daha Türk Kızılayı'na ve Türk askerine sundukları desteklerden dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kosova Kızılhaçı Genel Başkanı Cevat Şkodra da, "Meydana gelen çığ faciasında 10 vatandaşımızı kaybettik ve çok sayıda vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Bu olay ardından Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha büyüklüğünü göstererek bizlerin yardımına koşmuştur. Yaşanan felaket ardından en büyük çabayı hemen koşarak burada bulunan Türk askeri göstermiştir. Bugün de Türk Kızılayı destekte bulunmaktadır. Zor zamanlarımızda yanımızda olmanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nda görevli olan Sivil Askeri İşbirliği (SAİ) Komutanı Yarbay Tamer Yaman da, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Balkan milletleri yakın maziden ziyade uzak ve derin mazinin kırılmaz çelik halkalarıyla birbirine bağlıdır.

Bu bölgenin insanları, 97 yıl önce Kosova'dan Çanakkale'ye her türlü elverişsiz imkânlarla; bulabilenler trenlerle, bulamayanlar aç-susuz haftalarca yaya yolculuktan sonra asla geri dönmeyi düşünmeden Çanakkale'de Türk milletini verdiği onurlu mücadeleye gönüllü olarak katılarak şehit düşmüştür. Bizler burada Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer temsilcisi olarak görev yapmaktayız. Barışı Destekleme Harekâtı kapsamında yapmış olduğumuz görevlerin içerisinde İnsani Yardım faaliyetleri de önemli yer tutmaktadır. Türk Kızılayı'nın her yıl Kosova'ya gönderdiği yardım paketleri, Mehmetçik tarafından ülkenin en uç noktalarına kadar ulaştırılmaktadır.

Bugün de bölgede çığ felaketi yaşayan Kosovalı kardeşlerimizin sıkıntılarına biraz da olsa derman olacağını düşündüğümüz bu yardım faaliyetinin gerçekleşmesi için buradayız" ifadelerini kullandı. Konuşma töreni ardından yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıldı.