BIST 9.926
DOLAR 35,02
EURO 36,76
ALTIN 2.968,45
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Yılmaz'dan şok suçlama!

Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz bugünkü yazısında Başbakan'ın davetlisi olarak Amerika'ya giden gazetelerin Genel Yayın yönetmenlerini soru sormamakla suçladı.

Abone ol

(Nesrin
YILMAZ)İNTERNETHABER(ÖZEL İÇERİK)- Siyaset kadar köşelerde karışık. Kürsüden söylenen sert sözler, köşelerde de yerini buluyor. Polemikler havada uçuşuyor.

Başbakanın Amerika gezisinde gazetelerin Genel Yayın Yönetmenlerini toplayarak Başkanlık sistemi ile ilgili bir açıklama yapması Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz'ın köşesinde yer buldu.

Mehmet Yılmaz, Genel Yayın Yönetmenlerini Başbakana soru soramamakla suçladı.

Yazısısnda Başbakanın da demogoji yaptığını yazan Yılmaz, Başkanlık sitemi konusunda Başbakanın samimi olmadığını gazetecilerin de bu konuda Başbakana soru soracak cesaretlerinin olmadığının altını çizdi.

Yazı şöyle başlıyor:

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da gazetelerin genel yayın yönetmenlerini toplamış ve açıklamalarda bulunmuş.

Şöyle diyor: “Başkanlık sisteminin tartışmaya açılmasını istiyoruz. Neyi kabul ettiniz ki, bunu tartışmaktan kaçınıyorsunuz? Başkanlık olursa hangi zihniyet tasfiye olur? Herhalde kendi zihniyetlerinin tasfiye olmasından endişe ediyorlar”.
Demagoji bu siyaset sınıfının en iyi yaptığı iş sanırım. Halkın olayları yakından takip etmediğini bilirler, onun için kolayca gerçekleri çarpıtabilirler.
Başbakan’ın “Tartışmaktan kaçınıyorsunuz” dediği sistemi tartışmaktan kaçınanlar kimlerdir?
Ben yanıtını söyleyeyim: Başbakan’dan makamsal ulufe bekleyen ve adının başında nasıl olduysa profesör gibi unvanlar da bulunan bir takım zevat!
Onlar tartışmıyorlar, çünkü icat ettikleri “Türk tipi başkanlık sisteminin” demokratik herhangi bir sistemle, ne başkanlık sistemiyle, ne de parlamenter sistemle bir ilgisi olmadığını biliyorlar. Tartışmaktan kaçınmalarının nedeni bu ve halkın bu tartışmalar sonucunda gözünün açılabileceğinden endişe ediyorlar.
Gazete köşelerinde, toplantılarda soruluyor: Neden sizin önerdiğiniz sistemde güçler ayrılığı prensipleri ihmal edilmiş? Neden sizin önerdiğiniz sistemin bir benzeri hiçbir demokratik ülkede yok? Neden madem başkanlık sistemi istiyorsunuz, bunun en iyi örneği olan ABD sistemini önermiyorsunuz?
Cevap “tısssss”!

Yazının tamamı için tıklayınız...