BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,09
ALTIN 2.447,29
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand'dan sürpriz telefon

Geçen cuma ameliyat olan Mehmet Ali Birand canlı yayında sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Abone ol

CNN Türk'te Medya Mahallesi programı hızlı başladı. Son bir haftadır sağlık nedeniyle programı yapamayan Ayşenur Arslan, bugün yeniden başladığı programda geçen Cuma ameliyat olan Birand'ın eşi Cemre Birand ile telefon bağlantısı kurdu. Cemre Birand'ın sürprizi ise telefonu Mehmet Ali Birand'a vermesiydi.

Gazeteciler.com'da yer alan habere göre, canlı yayında Birand kendi sağlık durumunu anlattı ve "Oldu bu iş kurtardık" dedi. İşte Ayşenur Arslan'ın Birand ile yaptığı konuşmanın dökümü:

Ayşenur Arslan: Mehmet Ali'nin durumu iyi diye biliyoruz. Son bir günde neler yaşadınız, sağlık durumu nasıl?

Cemre Birand: Sağlık durumu çok iyi. Şu an hastanede 4 tur atıyor. Hatta bir sürprizim var. Yanımda ve konuşmak istiyor.

Mehmet Ali Birand: Ayşenuuuuur!

A.A.: Mehmet Aliiiii...

M.A.B.: Oldu bu iş, kurtardık. Biraz ufak tefek gaz ağrılarım var ama...

A.A.: Sesin çok iyi geliyror.

M.A.B.: Kendimi iyi hissediyorum zaten.

A.A.: Seninle konuşabileceğimi hiç düşünemiyordum. Cemre ile dün görüştüğümüzde de böyle bir şey konuşmamıştık. Bana da sürpriz oldu.

M.A.B.: Emin ol o kadar sevgi gördüm ki hem meslektaşlarımdan hem de seyirciden. O insanı çok diriltiyor. Ben başından beri hastalığa yüz vermedim.

A.A.: Ben tanığım... Hastalığa hiç yüz vermedin. Koridorlarda da karşılaştığımmızda hep öyleydin. Peki ameliyata hangi duyguyla girdin?

M.A.B.: Ben ilk defa ameliyat olmuyorum. 4., 5. ameliyatım. Siz merak etmeyin demiştim doktoruma. Ayılıp kendime geldiğimde onları da gülen yüzlerle gördüğümde çok mutlu oldum. Başarılı geçmiş demektir o çünkü.

A.A.: Başbakan aramış, sen konuşabildin mi?

M.A.B.: Evet konuştum. Sayın Kılıçdaroğlu aradı, Sayın Bahçeli aradı. Görüşemedim Bahçeliyle... Uyuyordum. Şimdi onu da arıyacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. O kadar işlerin içinde aramaları çok hoş tabi.

A.A.: Çiçek göndermeyin Kasımpaşa çocuk yuvasına bağışta bulunun demiştin neden orayı seçtin?

M.A.B.: Kayınvaldem oraya bağışta bulunur yıllardır. Onun için orayı söyledim.

A.A.: Peki gündemdeki bir şeyi sorayım... Hasan Cemal Kandile gitmiş...

M.A.B.: Ah ah.. sorma okudum.

A.A.: Yaşlı bir Zaza olmuş... İnandırırcı olmuş mudur sence?

M.A.B.: (Kahkaha atıyor) Hasan Cemal genç gazetecilerden daha genç olduğunu ispat etti. Devlet ile PKK arasında mesaj taşıyor. Bravo diyorum.

A.A.: Genç gazeteciler Kandil'e giderse cezaevine giriyor... Bunu da söylemek isterim.

M.A.B.: Doğru haklısın. Haklısın.

KANSERE YENİLMEDİM

NTV'de yayınlanan Yazı İşleri programına da katılan Mehmet Ali Birand, kanseri yenmenin sevinciyle şunları anlattı;

"Bir tabu kırdık kafamızı da kırdık aynı şekilde. Ama çok iyiyim çok teşekkürler. Ama şu Hasan Cemal bütün karizmamızı bozdu Cengiz'le birlikte onu konuşuyorduk dün. Gitti en önemli adamla (Murat Karayılan röportajı) konuştu ve bütün malı götürdü."

Ruşen Çakır'ın "Hala sana yiyecek mal var ağabey" sözlerine ise "Bir ayağa kalkayım ondan sonra harekata başlayacağım zaten" karşılığını verdi.

Çakır'ın sağlığını sorması üzerine ise şöyle konuştu: "Sağlığım iyi kendimi iyi hissediyorum ve toparlanacağım. Önümüzdeki birkaç hafta içinde tam da toparlanırım. Ondan sonra da gelecek sezon yola devam edeceğim inşallah. İstediğim buydu hiçbir zaman da kanserin beni yeneceğine inanmadım kafamı oraya koymadım. Ben kendi işimi yaparım öbür tarafı ne olursa olsun diye gittim ve şimdi kazandım ama bakalım sonrası da var tabii."