BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,82
ALTIN 2.971,10
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Akif Kültür Merkezi olacaktı, Nazım Hikmet oldu!

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde AK Partili Belediye Başkanı döneminde temeli atılıp yüzde 80’i tamamlanan ve yönetimine CHP’li belediyenin gelmesinin ardından ismi Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak kabul ettirilen Mehmet Akif Ersoy Külliyesi, CHP’nin seçim vaatlerindeki ikiyüzlülüğünü ve ideolojik tavrını ortaya koydu.

Abone ol

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde AK Partili Belediye Başkanı döneminde temeli atılıp yüzde 80’i tamamlanan ve yönetimine CHP’li belediyenin gelmesinin ardından ismi Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak kabul ettirilen Mehmet Akif Ersoy Külliyesi, CHP’nin seçim vaatlerindeki ikiyüzlülüğünü ve ideolojik tavrını ortaya koydu. Öte yandan Çankaya ilçesinde milletin değerleri ile bağdaşmayan isimleri kullanan CHP’li belediyeler “Emin Çölaşan, Berkin Elvan, Gezi’nin Çocukları” gibi isimlerle kurumları donatıyor. Ülkücü geçmişi olduğunu söyleyen Mansur Yavaş’ın da bu ideolojik tutuma destek verdiği belirtiliyor.

“MEHMET AKİF ERSOY TABELALARINI KALDIRDILAR”
Dönemin AK Parti Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, “Kültür ve Kongre merkezinin olduğu yer Mehmet Akif Mahallesi. Dolayısıyla hem bulunduğu mahalleden dolayı hem istiklal şairimiz olduğu için biz Mehmet Akif Ersoy isminde karar vermiştik. Sadece resmi kayıtlara işlemedik bu kararımızı. Tabelalara ve tanıtımlarımızı hep Mehmet Akif Kültür ve Kongre Merkezi olarak yazdık. İnşaatı devrettiğimizde yüzde 80’i tamamlanmıştı. Seçimden sonra eksiklerini tamamlayıp tam teşekküllü açalım diye erteledik. Sonradan gelenler ismini öyle değiştirdiler. Mehmet Akif Ersoy bizim İstiklal şairimiz, bir ideolojik sınıf ayrımı yapılmamalıydı. O bizim ortak değerimiz” dedi.

PROJE AK PARTİ’NİN İSİM CHP’NİN!
2009-2014 yıllarında Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Yalçınkaya, “Ahmet Duyar zamanında inşaat planları, finans kaynakları ayrıldı. Bütün işlemleri bitti, temeli atıldı. İsmi kararlaştırmada meclis kararı yok. Orası Mehmet Akif Ersoy
Mahallesi olduğundan dolayı da isim öyle telakki edildi ve duyuruldu. Fakat nasip olmadı. Daha sonra gelen CHP’li belediye, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ismini verdi. Biz itiraz ettik ve Mehmet Akif Ersoy olması gerektiğini söyledik. Ama çoğunluk onlarda olduğu için öyle bir karar çıktı.” diye konuştu.

CHP KAZANINCA İSMİ DEĞİŞTİ!
Dönemin Basın sorumlusu Bahattin Akyön, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak kabul ettirilen yerin aslında Mehmet Akif Külliyesi olacağı kamuoyu tarafından biliniyordu. Yalnız ismi seçimden sonra konulacaktı. Çünkü iç anlamda bazı çalışmaların yapılması gerekiyordu. Seçimde de idare değişikliği olduğu için ondan sonraki süreçte o isim Nazım Hikmet Kültür Merkezi oldu” diye konuştu.