BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,12
ALTIN 2.466,44

Mehmet Ağar ve İmam Hatipliler...

Mehmet Ağar, İmam Hatip Liseleri konusunda açıklamalarda bulundu.

“İmam Hatip Liseleri’nde okuyan öğrencileri desteklediğini” söyledi.

“Kimse İH’lileri hakir göremez, buna karşı çıkarız” dedi.

Bu açıklamalardan sonra DYP’nin telefonları kilitlendi.

Arayanların büyük bir çoğunluğu Ağar’a teşekkür ederken, bir kısmı da eleştiriyordu.

Bir süredir Ağar’a sıcak bakan aydınlar arasında da bu tavır tartışma konusu oldu...

Ağar, AK Parti’nin peşine takıldı" diye düşünenler, “oradan oy bekliyorsa yanılıyor” dediler.

Yani herkes basında ne okuduysa, özetlenen satırlardan ne anladıysa Ağar’ı o şekilde değerlendirdi.

Ben de, ortaya çıkan bu karışıklığı giderebilmek için kendisine sordum, “İHL’ne bakışınız tam olarak nedir?

İşte size köşemin izin verdiği ölçüde Ağar’ın cevapları:

***
“Büyük beklentiler yaratarak ve halkımızdan büyük bir kredi alarak iktidara gelenler işlerin karıştığını görüyorlar, sözlerini yerine getiremiyorlar.”

“Ülkede işsizlik sorunu giderek büyüyor… Ekonomide çizilen sanal tablolarla Türkiye'nin bir yere varmasının mümkün olmadığını halkımız görmeye başladı.”

“Dış ticaret açığının artması, ekonomide yapısal reformları yapamamaları ve dışişleri politikalarının sırıtmaya başlaması ekonomide ısınmaya yol açtı.”

“Yani yaldızlar dökülmeye başladı!”

“Aslında kendi içinde koalisyon olan bu iktidarı Milli Görüşçüler’den oluşan çekirdek kadro da sıkıştırmaya başlayınca, ‘İH’leri gündeme getirmenin tam zamanı’ diye düşündüler.”

“Hem devalüasyon ve yeni zamlar yapılırken gündem değiştirilecek, hem bozulan ekonomik gidişin suçu, ‘işte gerginlik yaratanlar yüzünden oldu’ denilerek başkalarına atılacak, hem de Milli Görüşçüler tatmin edilecekti. Bir taşla üç kuş yani… ”

“Bizim bozmaya çalıştığımız oyun budur!”

“Türkiye asıl gündemine geri dönmeli, döviz-kur-borsa üçgenine sıkıştırılmış ekonomik yapı, yeniden üretim ekonomisine geçirilmeden dipsiz bir kuyuda düşmeye devam ederiz.”

“Temel mesele işsizliktir.
Yoksa seçimden seçime bir çuval kömür, 3 paket yiyecek ile insanlar avutulamaz… Bunun adına da siyaset falan denmez… Ekonomide yaratılmak istenen pembe tablolarla yaşanan hayatın bir benzerliği yoktur. Ekonominin her kesimi şikayetçi ve sıkıntı içerisindedir." dedi.

“Ama” dedim, “benim asıl sormak istediğim İH’ler.”

"Bunlar hep onunla bağlantılıdır. Bugün de söyledim; bunu da yüzüne gözüne bulaştırdılar. YÖK Yasa Tasarısı'nın içerisine imam hatip sıkıştırılmak istenmiş, her ikisi de deforme edilmiştir. Bu çözüm isteyen insanların tavrı olamaz. Bu olsa olsa İH’li çocuklarımızı siyasetin konusu haline getirmektir!”

İH’ler kesinlikle çözülebilir bir sorundur. Çözülememesinin nedeni geçmişin siyasi alışkanlıklarıdır. İstismara dayalı siyasettir.”

“Ben artık bu sorunun bilerek çözülmediğini düşünüyorum. Bazılarının malzemeleri bitecek diye...”

“Çözüm için iki temel parametre vardır. Birincisi; samimi olarak sorunu çözmeyi gerçekten istemek. İkincisi; artık Türk insanının ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir Milli Eğitim Sistemimiz olduğunu kabul etmek ve İH’leri de Eğitim Reformu içinde çözmek.”

“Bilgi Çağı’
nı yakalamamızı sağlayacak Milli Eğitim Reformunu yapmamızın zamanı geldi de geçiyor bile...”

“Bu ülkenin lâik, demokrat bir Cumhuriyet olarak ilelebet varolmasının mücadelesini yapmış geliyorum. Ama unutulmamalıdır ki Türkiye'de hiç kimse 2. sınıf vatandaş değildir. İmam Hatip Liseliler de birinci sınıftır. Kimse imam hatipleri hakir göremez, o insanları küçük göremez. Biz buna karşı çıkarız.”

“Benim ve DYP’nin görevi vardır, misyonu vardır. Biz doğru çatıyız. Başka yerlerde marjinalleşme tehlikesine maruz kalabilecek inançlar, fikirler, bizim çatımızın altında demokratikleşir. Bizim çatımız demokrasi ile çatılmıştır çünkü...”

***
Mehmet Ağar, özetle bunları söyledi.

Yorum size ait...