BIST 10.345
DOLAR 32,67
EURO 35,19
ALTIN 2.450,63
HABER /  POLİTİKA

Medya darbe haberlerine gülmeli

Medyada çıkan darbe iddialarıyle ilgili konuşan AK Partili Çetinkaya basın darbe haberlerine gülüp geçmeli dedi ve ekledi;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ''Darbeler, ülkemizin gündeminden çoktan çıktı'' dedi. Çetinkaya, Sabah Gazetesi tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, ''Temiz İnternet'' toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki ''darbe girişimi'' iddialarına ilişkin bir soru üzerine Çetinkaya, ''Demokrasinin olduğu yerde darbeden söz edilmesinin, dünya topluluğu önünde Türkiye için fevkalade ayıplanacak bir şey olduğunu'' söyledi.

''Darbeler, ülkemizin gündeminden çoktan çıktı'' diyen Çetinkaya, Türk demokrasisinin gereken seviyeye ulaştığına inandığını kaydetti. Çetinkaya, bu konuların ülke gündeminden düşmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Medya bunlara gülüp geçmeli'' dedi.

Çetinkaya, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi böyle bir iddianın gündeme gelmesine ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti: ''Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasi artık özümsenmiştir ve bütün hücrelerimize kadar işlemiştir. Türkiye'de demokrasi, gereken mesafeyi katetmiştir.

Anayasa'nın öngördüğü şekilde her şey yerli yerine oturacak, hiçbir sorun çıkmayacak, TBMM bu sorunları çözecek bir cumhurbaşkanını en iyi şekilde getirecektir.'' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da hukuka aykırı olan bazı şeylerin zaman zaman gündeme geldiğini belirterek, ''Güzel olan şey, bunların ortaya çıkmasıdır. Türkiye'nin 21. yüzyıla girdiğinin farkında olmayanların planlarıdır'' dedi.