BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.968,40
HABER /  GÜNCEL

Medüz nedir hangi hayvandır karada mı su da mı yaşar cevabı

Medüz nedir, medüz hangi hayvandır ve medüz karada mı yaşar su da mı aramaları bir anda arttı. Dün akşam Kim Milyoner Olmak İster programını izleyen binlerce vatandaş bu sorunun cevabını merak etti ve aramaya başladı. Peki medüz nedir, neye benzer zehirli mi nerede yaşar? İşte sorunun yanıtı

Abone ol

Medüz nedir, medüz hayvan mı hangi hayvandır sorusunun cevabı dün akşam binlerce kişi tarafından merak edildi. Ekran başında kim milyoner olmak ister programını izleyen binlerce kişi bu sorunun cevabını merak etti ve aramaya başladı. Peki medüz neye benzer, nasıl bir hayvan?

MEDÜZ NEDİR ÖZERLLİKLERİ NELER: Özellikle yaz aylarında serinlemek ve yüzmek için denize giden insanların korkulu rüyası haline gelen denizanaları, özellikleri itibariyle oldukça ilginç özelliklere sahip olan bir deniz canlısıdır. Yapılan araştırmalarla, denizanalarının yaşının 650 milyon olduğu saptanmıştır. Bu rakam, denizanalarını dünyanın en eski canlıları arasına da sokmaktadır.

Denizde yaşayan bu canlılar, saydam yapıdadır. Canlı türleri arasında omurgasız canlılar arasında gösterilen denizanalarında kalp, beyin, gerçek göz, pul ve de kemik bulunmamaktadır. Bu tür organların bulunmayışı, bu canlıları daha da ilginç kılmaktadır. Denizanalarının yapısı incelendiği takdirde ise, bu canlıların %95’i sudan, %4’ü tuzdan ve %1i ise proteinden oluşmaktadır. Denizanalarının toplumda bilinen en büyük özelliği, tene dokunduğunda yakmalarıdır. Hatta bu deniz canlıları bu özellikleriyle tanınmaktadır. Denizanalarının en çok bu şekilde tanınmasına neden olan olay ise, canlıların savunma mekanizması ile alakalı bir olaydır. Denizanası, kendisine bir şey dokunduğunda bunu kendisine karşı bir tehdit olarak algılar ve “Nematosist” adı verilen hücreleri kullanır. Denizanaları bu hücrelere tene bırakır ve ardından bu hücreler patlamaya başlar. Yakıcı özellikte olan bu hücreler patlamaya başladıklarında, teni yakmaya başlar. Deride yanmayla birlikte o bölgede bir kızarıklık meydana gelir. Bazı durumlarda, kaşınma da yanmayla birlikte kendini gösterebilmektedir.

Denizanalarının oldukça farklı türleri bulunmaktadır. Bu türlerden çoğu, savunma ve beslenme için yakıcı hücrelerini kullanırken bazı türler ise; farklı yollara başvurmaktadır. Bazı denizanaları gövdelerinden ışık yaymaktadırlar. Bu canlılar kendilerine düşman olarak canlı görürlerse ise, gövdeden yayılan ışığı keserler ama dokunaçlar gövdeden ayrılarak ışık vermeye devam eder. Böylece denizanaları, düşmanın ilgisini kendisinden kopan dokunaca yönlendirir ve fırsattan istifade ederek o bölgeden uzaklaşmaya başlar. Beyne sahip olmayan bu canlıların, bu tür hareketleri nasıl yaptığı ise tartışma konusudur. Gövdeden ayrılan dokunaçların yeniden oluşması ise, denizanaları için oldukça kolaydır. Çünkü bu canlıların rejenerasyon yetenekleri oldukça gelişmiştir.

Medüz hangi hayvanın diğer adıdır?

A) Su aygırı

B) Kutup Ayısı

C) Deniznası

D) Boa yılanı

Cevap: Denizanası