BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,89
ALTIN 2.807,14
HABER /  GÜNCEL

Meclisteki askerlerle oğul hasreti

Meclis Başkanı Şahin Erzurum'da askerlik yapan oğlunun hasretini Meclis taburunu ziyaret ederek giderdi

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis yerleşkesi içinde bulunan Muhafız ve Tören Taburu Komutanlığını ziyaret ederek, öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Tabur Komutanı Yarbay Mustafa Öztürk Yılmaz tarafından askeri törenle karşılanan Şahin, tören mangasını denetledi. Şahin, Tabur Komutanlığı şeref defterini imzaladı ve deftere, ''Bizlere bugünleri armağan eden başta büyük Atatürk olmak üzere tüm kahraman ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz'' cümlesini yazdı.

Yarbay Yılmaz da Meclis Başkanı Şahin'e tabur hakkında bilgi verdi. Güvenlik Harekat Merkezi ve yenilenen koğuşları gezen TBMM Başkanı Şahin, öğle yemeğini de askerlerle birlikte yedi.

MESAİ ARKADAŞLARIM

Yemeğin ardından askerlere hitap eden Şahin, kendisinin de asker babası olduğunu belirterek, ''TBMM'de görev yapmanın ayrı bir hazzı vardır'' dedi.
Şahin, şunları kaydetti:

''Hem TBMM hem de taburumuz, kuruluşlarının 90. yılını kutluyorlar. Ülkemiz işgal edildiğinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, düşmanı yurttan kovmak ve yeni bir devlet ve Cumhuriyeti kurmak için ilk yaptıkları iş, TBMM'yi Ankara'da açmak olmuştur. 4 ay sonrada TBMM Muhafız Birliğini kurmuştur. Tarih kitaplarında, bu Birliğe, TBMM Birliği denilir. Dolayısıyla TBMM de Meclisimizi koruyan muhafaza eden törenlerde görev yapan birliklerimiz de aynı amaca hizmet eden kuruluşlarımızdır. Burada, milletimiz adına görev yapanların muhafazası, korunması ve güvenlik ile ilgili işlerini yapmak, aynı zamanda törenlerde görev yapıyor olmak, aynı zamanda yasama görevine de hizmet etmek, bu doğrultuda gayret etmek demektir. O nedenle siz bizim mesai arkadaşlarımız da sayılırsınız.

ASKER BABASI OLARAK SELAMLAMA
Ben burada siz kardeşlerimi, aynı zamanda bir asker babası olarak da selamlıyorum; çünkü benim oğlumda şu anda Erzurum'da asker, bundan da şeref duyuyorum, gurur duyuyorum. Burada özellikle görevleriniz sona erdiğinde, er arkadaşlarımız memleketlerine dönecekler. TBMM'de, bu taburda görev yapmış olmanın ayrı bir hazzı ayrı bir lezzeti vardır, bunu ömrünüz boyunca taşıyacağınıza inanıyorum.''