BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Mecliste otogaz mesaisi

TBMM Genel Kurulu'nda çalışma ruhsatı alamayan otogaz istasyonlarının durumu tartışıldı!

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda çalışma ruhsatı alamayan otogaz istasyonlarına, 31 Aralık 2007 tarihine kadar geçici faaliyet lisansı verilmesini öngören yasa teklifinin görüşmelerine başlandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri'nin Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda değişiklik yapan yasa teklifinin tümü üzerinde söz alan Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, düzenlemeye karşı çıktı.

''Af'' anlamına gelen bir düzenleme yapıldığını savunan Özdoğan, ''Akaryakıt istasyonlarına yapılmayan düzenlemenin, LPG istasyonları için yapılması yanlıştır. Sektörün büyük bölümü, buna karşıdır'' dedi.

Yasa teklifiyle, 300-400 LPG istasyonun kapanma tehlikesinden kurtarılacağını ve bazı kişilere ayrıcalık tanınarak rant sağlanacağını ileri süren Özdoğan, bugüne kadar 4 bin 100 LPG istasyonunun lisans almak için EPDK'ya başvurduğunu söyledi. ''Bu alanlarda afet olursa kim sorumlu olacak?'' diyen Özdoğan, şartları yerine getirmeyen ve kent içinde tehlike arz eden istasyonların kapatılması gerektiğini vurguladı.

CHP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, belediyelerin imar planı yapamamasından dolayı güvenlik ve TSE şartlarını yerine getiren bin 250 istasyona 2 günden beri gaz verilemediğini belirterek, mağduriyetin önlenmesi için teklifin bir an önce yasalaştırılması gerektiğini söyledi.

Sorunun belediyelerin sorunu olduğunu, kendilerinin buna aracı yapılmaması gerektiğini kaydeden Seyhan, imar planı düzenleninceye kadar bu istasyonlar için geçici lisans verileceğini, bunun, imar konusunda sorunu olanların kalıcı ruhsat almasına yol açmayacağını ifade etti.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler, Genel Kurulun çalışma süresi dolduğu için tamamlanamadı. CHP'nin, teklif yasalaşıncaya kadar çalışma önerisine Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş karşı çıktı. Bunun üzerine Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi, 20 Haziran Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.