BIST 9.045
DOLAR 37,84
EURO 40,95
ALTIN 3.679,30
İstanbul
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te küfür ortalığı fena karıştırdı

Meclis yine karıştı. Faşist, ırkçı sözleri ve ağır küfürlerin havada uçuştuğu kavganın nedeni etnik sayım önerisi

Abone ol

En son Anayas görüşmelerinde yumruklaşmalara varan kavgaların yaşandığı Meclis yeniden gerildi. Faşist, ırkçı sözleri ve küfürlerin havada uçuştuğu kavganın nedeni etnik sayım önerisi.

TBMM Genel Kurulu’nda BDP’nin grup önerisinin görüşmeleri sırasında Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile BDP’liler arasında küfürlü kavga yaşandı.

İçli BDP'lilere yönelik "faşist, ırkçı, kafatasçı" suçlamalarında bulundu. BDP'lilerin buna tepkisi sert oldu. BDP'li Nezir Karabaş "Sen kimsin kimin adına konuşuyorsun" diye bağırdı. BDP'li Hasip Kaplan ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık oturdukları yerden İçli'ye söz attı.

Bu arada Sakık ayağa kalkarak Meclis kürsüsüne doğru yürüdü. Önce milletvekillerince engellenen Sakık daha sonra "s git" diye küfrederek İçli'nin konuşmasını yaptığı kürsüye yürüdü.

Gerilimin artması üzerine Meclis Genel Kurulu'na ara verildi.

ÖZÜR DİLEDİ AMA KINAMADAN KURTULAMADI

TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan kavganın ardından yeniden toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli konuşurken “s... git” diyerek üzerine yürüyen BDP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık’a kınama cezası verildi.

Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, İçli’nin üzerine küfür ederek, yürüyen Sakık’a, içtüzük gereği kınama cezası verilmesi önerisi getirdi. Kendini savunan Sakık, “Bizim tarzımız değil, reddettiğimiz bir şey. Ancak bütün hayatımız ırkçılığa, faşizme karşı mücadele ile geçti. Bunlarla suçlanınca çok gerildik. Tasvip etmediğimiz sözler ağzımızdan çıktı. Genel Kurul’dan, kamuoyundan özür diliyorum. Irkçı, faşist, kafatasçı sözlerini hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bir gruba ırkçı milliyetçi deyince bazen bizim de kendimizi kontrol edemediğimiz anlar oluyor, özür diliyorum” dedi.

Sakık’ın kendini savunmasının ardından Pakdil kınama cezasını oya sundu. Oylamada Sakık’a kınama cezası verilmesi kararı çıktı. 

ÖNCEKİ HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'na yeni kadrolar
Dışişleri Bakanlığı'na yeni kadrolar
İsrail'den Mavi Marmara yalanlaması
İsrail'den Mavi Marmara yalanlaması
Okulda kaybolan çocuk için tazminat
Okulda kaybolan çocuk için tazminat
AK Parti: Mirac'ın hazzındayız
AK Parti: Mirac'ın hazzındayız
Polis müdürünün hastane bilmecesi
Polis müdürünün hastane bilmecesi
OECD'den üyelere istihtam uyarısı
OECD'den üyelere istihtam uyarısı
Kadınlar sorunları dile getirdi
Kadınlar sorunları dile getirdi
İsrail istihbaratı dünyaya rezil oldu
İsrail istihbaratı dünyaya rezil oldu
Yine yürekler yanıyor
Yine yürekler yanıyor
Kiraz üreticileri yolu trafiğe kapattı
Kiraz üreticileri yolu trafiğe kapattı
Sadak'ın yargılanmasına başlandı
Sadak'ın yargılanmasına başlandı
Suriye'den terör örgütüne darbe
Suriye'den terör örgütüne darbe
Close menu