BIST 10.032
DOLAR 35,42
EURO 36,50
ALTIN 3.046,79
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te kriz yaratacak olan o yemin!

Yeni dönemde Meclis'e girmeye hazırlanan 6 KCK sanığı yemin metnine ulaşıldı!

Abone ol

BDP'lilerin Meclis açılışında edecekleri yeminin metni basına sızdı. İddiaya göre BDP'liler 'Önderliğe bağlı kalacağıma and içerim' şeklinde yemin edecek.

Yeni Akit gazetesi, bağımsız milletvekili seçilen 6 ismin ayrı devlet kurma çalışmalarının belgesine ulaştı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen KCK iddianamesinde, TBMM'ye girmeye hazırlanan tutuklu sanıklar Hatip Dicle, Kemal Aktaş, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız, Gülser Yıldırım ve Selma Irmak'a ağır suçlamalarda bulunuluyor.

NİHAİ AMAÇ BAĞIMSIZ DEVLET

İddianamede KCK üyelerinin nihai amacının Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrı bir devlet kurmak olduğu belirtiliyor. Diyarbakır'da 2 yıl boyunca fiziki ve teknik takibi yapılan 8 kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu'nun "KCK Meclisi" adına faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği kaydediliyor. Bu komisyon üyelerinin terör örgütünün kent merkezlerindeki eylemlerini koordine ettikleri, yargısal ve mali çalışma yaptıkları vurgulanıyor. Ayrıca Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM mensuplarının, sözde "KCK Anayasası" gereğince örgütün Avrupa sorumlusu olan Sabri Ok ile sürekli görüşme içerisinde oldukları belirtiliyor.

YEMİN METNİ BİLE HAZIRLAMIŞLAR

İşte KCK davasında yargılanan 6 bağımsız milletvekilinden birisi olan Kemal Aktaş ile ilgili iddialar: 14 Nisan 2009'da, KCK soruşturmasında kapsamında KCK'nın (Kürdistan Halklar Birliği) Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komitesinde yönetici ve Öcalan'ın kurduğu Siyaset Akademisinde yönetici olarak görev almak, KCK adına mali çalışmalar yapmak ve para desteği vermeyenleri tehdit etmek suçlamasıyla tutuklanan Kemal Aktaş'ın kurulacak bağımsız devlet için sözde yemin metni dahi hazırladığı kaydediliyor. Bu sözde yemin metni KCK'nın bir STK değil alternatif bir devlet yapılanması olduğunun en önemli kanıtı olarak nitelendiriliyor. KCK'lıların sözde Meclis'indeki yemin metinlerinde 4 kez Kürdistan kelimesinin geçmesi ve Öcalan kastedilerek "Önderlik ve tüm devrim şehitleri" denilmesi dikkat çekiyor.

AKTAŞ YEREL YÖNETİMLER BAKANI GİBİ ÇALIŞMIŞ

Van'dan bağımsız milletvekili seçilen Aktaş'ın yaptığı işlemler, fiilen bir devlet gibi örgütlenen KCK'nın, adeta Yerel Yönetimler Bakanı gibi çalışmalar yaptığını gösteriyor. Belediyelere talimat verebilmesi, işleyişlerine, personel süreçlerine karışması hatta belediyelerin aralarında çıkan kavgalara müdahale etmesi, KCK'nın PKK'yı da içeren bir devlet yapılanması olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

SAVCININ AKTAŞ DEĞERLENDİRMESİ

KCK davası savcısının Aktaş'la ilgili değerlendirmesi ise şöyle: "Aktaş'ın evinden çıkan malzemeler işlendiğinde şahsın KCK adına PKK kongrelerine katılarak örgütsel çalışmalarda bulunduğu, belediye başkanları hakkında KCK adına soruşturma başlattığı, talimatları yerine getirmeyen belediye başkanlarına para cezası kestiği, belediye meclis üyelerini PKK üyelerinden seçtiği, DTP'li belediyelerin personel, maaş işlerini düzenlediği, belediye çalışanlarının maaşlarından yaz aylarında örgüt adına kesinti yaptığı, belediyelerde örgütsel işlerde kullanılmak üzere mekan tesis ettirdiği, PKK örgütü yararına belediye gelirlerini kullandığı..."

AKTAŞ'IN SUÇ DOSYASI KABARIK

Ayrıca Aktaş'ın 1978 yılında Hilvan Yem Sanayi Müdürü Sebati Bursa ve Hilvan Ülkü İlkokul Müdürü Bekir Dadaş'ın öldürülmesinde planlayıcı ve azmettirici olmak suçundan dolayı 21 Nisan 1980'de yakalandığı ve yargılamanın ardından müebbet hapis cezası alarak 21 yıl 6 ay hapis yattığı kaydedildi. Rahşan affıyla, 9 Eylül 2001'de cezaevinde tahliye edilen Aktaş'ın 21 Mart 2006'da Şırnak/Silopi'deki Nevruz kutlamasında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı ve Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 06 Mart 2008 tarihli kararıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi.

KCK'LI VEKİLLERİN YARGILANDIĞI MADDELER

Gülseren Yıldırım, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Hatip Dicle, İbrahim Ayhan ve Kemal Aktaş, "Devletin güvenliği ve anayasal düzene karşı suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurup yönetmek" ile suçlanıyor. Milletvekili seçilen 6 KCK sanığı, TCK'da yer alan 302. madde (devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak), 309. madde (Anayasa'yı ihlal), 311. madde (yasama organına karşı suç), 312. madde (hükümete karşı suç), 313. madde (Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan) ve 314. maddeden (silahlı örgüt kurmak) yargılanıyorlar.