BIST 9.611
DOLAR 33,99
EURO 37,85
ALTIN 2.821,23
HABER /  GÜNCEL

Mecliste kelle alan gezi!

Bugünlerde Meclis'te bir istifanın perde arkası konuşuluyor. İstifanın sebebi gidilmeyen geziye 'gittim' demek...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı Selçuk Bayraktaroğlu, dün görevinden istifa etti. Bayraktaroğlu’ nun istifasının arkasında ilginç bir öykü var. Bayraktaroğlu iptal edilen bir geziye katıldığı gerekçesiyle harcırah almaya kalktı.TBMM Başkanlığı olayı mercek altına alınca parayı iade etti. Soruşturma derinleşince gitmediğini itiraf edip, istifa etti.

GEZİ PLANLANDI

TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı Selçuk Bayraktaroğlu Milletvekilleri ile birlikte 09-12 Mart 2009 tarihleri arasında Brüksel’e gitmek üzere işlemlerini yaptırdı.Gezi için Başkan Onayı alındı ve onaya TBMM Başkanvekili CHP’li Güldal Mumcu da imza attı. Harcırah, yol ve konaklama giderleri için hesabına avans yatırıldı.

İPTAL OLDU
Ancak o tarihler de Yerel seçimler vardı ve milletvekilleri geziye katılamadı. Bu nedenle temsilci olarak yalnızca Bayraktaroğlu'nun gitmesi için işlemler yapıldı. Ancak, bürokrat Selçuk Bayraktaroğlu yurt dışına gittiği belirterek, harcırahı aldı ve o tarihlerde iş yerine gelmedi.

GİTMEDEN GİTTİM DEDİ
Ancak Bayraktaroğlu'nun geziye gidip gitmediği ile ilgili iddialar gündeme geldi. Bunun üzerine TBMM Başkanlığı inceleme başlattı. Bayraktaroğlu da izinli olduğunu ve o tarihte yurtdışında olduğunu ileri sürdü. Pasaportunu da getirip, Ankara ve Bürüksel giriş çıkış damgalarını gösterdi. Otel faturası istendiğinde ise bir arkadaşının evinde kaldığını söyledi. Bunun üzerine konu kapatıldı. Ancak Bayraktaroğlu’ndan iptal edilen geziye gittiği için harcırahı geri istendi.

Bir süre sonra konu İNTERNETHABER Ankara Temsilciliği tarafından da haber yapılmak üzere araştırmaya başlandı. Bayraktaroğlu, cebinden para ödeyerek geziye gittiğini ve bir kamu zararı olmadığını, izin belgesi olduğu için de bu gezinin suç teşkil etmediğini ileri sürdü.

İNCE PEŞİNE DÜŞTÜ
Ancak bir süre sonra ikinci bir soruşturma başlatıldı. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce de bir soru önergesi ile olayı TBMM Başkanlığı'ndan sordu. Yapılan soruşturma sonucunda Bayraktaroğlu’nun geziye hiç gitmediği, geçmiş tarihli rapor almak istediği bunu yapamayınca ancak izin belgesi aldığı, pasaportundaki damgaların da Mart ayına değil önceki aylarda yaptığı bir başka Bürüksel gezisine ait olduğu yapılan inceleme ile ortaya çıkartıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, soruşturma sonucunu öğrendikten sonra makamına çağırdığı Selçuk Bayraktaroğlu, hemen istifasını verdi. Bayraktaroğlu’nun istifası işleme konuldu.