BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  POLİTİKA

Mecliste günah tartışması

TBMM Genel Kurulunda, "İstihdam Paketi" olarak bilinen kanun tasarısının 2. bölümünde yer alan 2 maddesi kabul edildi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, "İstihdam Paketi" olarak bilinen kanun tasarısının 2. bölümünde yer alan 2 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, illerde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları oluşturulacak. Vali başkanlığındaki kurullarda belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, meslek örgütlerinin temsilcileri ve üniversite temsilcileri yar alacak.
Kurullar, illerinin istihdam ve mesleki eğitim politikalarını belirleyerek, bu yönde eylem planları hazırlayacak. Özel istihdam bürolarının kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmayacak. MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, verdiği önerge üzerinde konuşurken, özel istihdam bürolarında Türk vatandaşı olma şartının kaldırılmasını eleştirerek, "301. maddeden de Türklüğü kaldırdınız.

Türklüğe ve Türk milletine karşı bir alerjiniz mi var?" diye sordu. Varlı, sözlerine tepki gösteren AK Parti milletvekillerine de "oturduğunuz yerden laf atmayın. Bunu anlamaya zekanız yetmez" diye seslendi.

Muharrem Varlı, İsrail Başbakanı Ehut Olmert’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "dostum" dediğine ilişkin gazete kupürünü göstererek, "Dün Fatih Camisinde İsrail’in öldürdüğü Filistinliler için gıyabi cenaze namazındaydınız, bugün İsrail ile dost oluyorsunuz" diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Varlı’ya cevap vermek üzere söz aldı. 301. maddenin MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde değiştirildiğini ve cezaların düşürüldüğünü ifade eden Elitaş, Anayasanın başlangıç ilkesinin de 2001 yılında değiştirildiğini söyledi. Elitaş, "Önce kendi içinizdeki günahları çıkarın, başkalarına günah üklemeyin" dedi.
Elitaş’ın sözleri üzerine MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Biz 301. maddenin içeriğini değiştirmedik. Sadece cezaları indirdik. Ama siz Türklüğü çıkardınız. 301’in hesabını vereceksiniz. MHP olarak bu ihaneti sürekli gündeme getireceğiz" diye konuştu.

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI

Faruk Çelik de milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Türkiye’de 234 özel istihdam bürosu bulunduğunu bildirerek, bu büroların 2004-2007 yılları arasında 122 bin 170 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Çelik, 2004 yılında 7 bin 300, 2005 yılında 9 bin 438, 2006 yılında 10 bin 603, 2007 yılında da 8 bin 900 yabancıya çalışma izni verildiğini söyledi.