BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Mecliste federasyon gerginliği

Meclis'te federasyon atışması yaşandı. Yasa tasarısına MHP ve CHP tepkili;

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesinde CHP ve MHP'den tepki geldi.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine başlandı.

CHP Grubu adına söz alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, federasyonların özerkliğinin sağlanması ve siyasi baskıların önüne geçilmesi açısından amacın doğru olduğunu, ancak itirazlarının da bulunduğunu söyledi. Tasarıyla, kişiye özel düzenlemeler getirildiğini savunan İnce, ''Hoşunuza gitmeyen insanların Genel Kurul delegeliğini engellemek için TBMM'yi kullanmak istiyorsunuz'' diye konuştu.

''(Bu Mecliste hangi bakandan bunu beklemezdiniz) diye sorsalar, 'Sayın Başesgioğlu'ndan beklemezdim' derdim'' diyen Muharrem İnce, parti olarak yaptıkları eleştirilerin dikkate alınmasını istedi.

''YOL YAKINKEN İNATTAN VAZGEÇELİM''

Grubu adına söz alan MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, tasarıyla Futbol Federasyonu Genel Kurulunun üye sayısının 227'den 262'ye yükseltildiğini, yeni üyelikler ihdas edildiğini, bazı kimselerin delegeliğinin elinden alındığını öne sürerek, ''Futbol Federasyonu başkanlığını 2 yıldan az süre asaleten yapanların bile Genel Kurul delegeliği ellerinden alınmak istenmektedir'' dedi.

FIFA ve UEFA'nın gönderdiği mektupta, ''Hiç bir müdahaleyi kabul etmeyeceğini'' bildirdiğini anımsatan Beytullah Asil, ''Yaptırım ve müeyyideler uygulanmaya başladıktan sonra biz bu sefer de bunu düzeltmeye çalışacağız. Yol yakınken bu inattan vazgeçelim. Kimsenin bize dikte ettiremeyeceği bir yasa hazırlayalım'' dedi