BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,84
ALTIN 2.823,15
HABER /  POLİTİKA

Mecliste cinsel içerikli şakalar!

TBMM 90. yıl kutlaması için kulis balonlarla süslendi. Vekiller arasında, bunun üzerine cinsel içerikli şakalaşmalar yaşandı..

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA
- TBMM kulisleri 90. Yıl etkinlikleri çerçevesinde ilginç bir biçimde süslendi. Süslemede 9 bin top şeklindeki küreler kullanıldı. Kırmızı ve beyaz renkli bu topların sayısının 9 bin olduğu ve 1920'den bu yana TBMM'de görev yapan 9 bin milletvekilinin sayısını simgelediği kulislere yansıdı.

Süsleme Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Kavukçu tarafından yapıldı. Her topun tanesi 1 TL'ye mal oldu. Kulislerdeki bu süsleme; milletvekilleri tarafından kulis malzemesi yapıldı.

Süslemeyi, yeni bir alışveriş merkezi açılışına benzeten ve kulislerin alışveriş merkezi koridoru gibi göründüğü eleştirisinde bulunan milletvekillerinin yanısıra; MHP'li Osman Durmuş'un, "Sünnet salonu gibi. Kim sünnet oldu?" diye espri yaptı. Kimi yukarıda kimi aşağıda olan topları gösteren MHP Grup başkanvekili Oktay Vural ise, "En alçak top kimin topu onu merak ediyorum" dedi.

Pop müziğin ünlü parçalarından İbo'nun söylediği, 'benim balonlarım vardı' şarkısının nakaratının da sık sık duyulduğu ve karşılıklı kahkahalara neden olan süsleme topları ile cinsel içerikli espriler de yapıldı.

ESER SAHİBİNİN YORUMU
Süslemeyi yapan sanatçı, Kavukçu yaptığı sanat eserini şöyle tanımladı

"Anıtsal nitelik taşıyan mekanın geçici süreyle de olsa yeniden kurgulandığı ve yorumlandığı alan, kurguda boşluğa asılı kırmızı -beyaz kürelerin kusursuz formu ve düşey hareketi ile oluşturduğu kütlesel yoğunluk, mekana girer girmez bambaşka bir algı etkisine yol açıyor. Kavukçu, bu yoğunluğu, "milli iradenin mutlak ve kesintisiz tezahürü' olarak yorumluyor."

YANGIN TEHLİKESİ

'Kusursuz form" olarak yorumlanan vekillerin top ve balon, sanatçının küre dediği süsleme, akşam saatlerinde yangın tehlikesi yarattı. Avizelere yakın duran plastik süslemeler ısından etkilendi ve erimeye başladı. Koku sonucu fark edilen ısıdan etkilenmeyi durdurmak için, avizelere yakın bazı topların çıkartılması kararı verildi.