BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Mecliste AKPnin balonları asılı!

BDP'nin grup kurmasına destek veren Ufuk Uras'tan Meclis kuruluş kutlamaları için asılan balonlarla ilgili ilginç yorum...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Meclis'in Kuruluşunun 90'ıncı Yılı nedeniyle Şeref Holü'ne asılan kırmızı-beyaz binlerce balona yönelik en renkli eleştiri BDP'li Ufuk Uras'tan geldi. Balonların AKP'nin vaat edip yapamadığı değişikliklerin balonu olduğunu söyleyen Uras, balonların söz konusu değişiklikler yapılana kadar ibret olsun diye asılı kalmasını önerdi.

BDP'nin yeni grup oluşturmasına katkı veren İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, BDP grubunun sonunda söz aldı. "Sizlerle birlikte olmaktan mutluyum" diyen Uras şunları söyledi:  
"Yedi düvele mücadelimiz sürecek. İnanıyorum ki BDP 2010 yılında barışın demokrasinin, insanca yaşam sorunlarının çözülmesinde yeni bir sayfa açacak. Ben de bu süreçte her türlü katkıyı yapmaya hazırım."

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ün demokratik açılımla ilgili yaptığı bir konuşmada, "İsterseniz şiddet 3 ayda biter" sözlerini hatırlatan Uras, "Bu Meclis isterse somut adımlar atarak Türkiye'nin geleceğini değiştirebilir" dedi.

BDP'nin ambeliminin meşe olduğuna dikkat çeken Uras, "Meşenin en önemli özelliği köklerinin sağlam olmasıdır. 8 yıl dibe gider, 8 yıl yukarı gider. O köklerden bir tanesi Deniz Gezmiş idam sehbasına giderken yaşasın kürt ve türk halkı sözleri" dedi.

AKP'NİN BALONLARI

Uras'ın bir eleştirisi de Meclis'in 90'ıncı Yıldönümü kutlamaları için Meclis koridorlarına asılan balonlar oldu. Uras, "Grup toplantısına gelirken Meclis koridorlarında AKP'nin bugüne kadar vaat edip yapmadığı bütün balonların asıldığını gördüm. Anayasa değişikliği, açılımlar…. Terörle Mücadele Yasası değişikliği... Bugüne kadar yapılmayan bütün değişikliklerin balonlarını asmışlar. Bütün değişiklikler yapılana kadar ibret olsun diye o balonlar orada asılı kalmalı" dedi.

DEMOKRASİ BAŞBAKAN'A İYİ GELECEK
DTP’nin 29 Mart seçimlerinde aldığı oy nedeniyle kapatıldığını ileri süren Uras, "Hazmın tek bir yanıtı vardır, demokrasidir. Demokrasi Tayyip Erdoğan'a da iyi gelecektir. Baykal'a da iyi gelecektir. Bahçeli'ye de iyi gelecektir" dedi.

KÜRTÇE SLOGAN
Uras konuşmasını Türkçe ve Kürtçe sloganlarla tamamladı. Uras, "Yaşasın Barış" anlamına gelen Kürtçe "Biji Aşiti", "Yaşasın halkların kardeşliği" dedi.