BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Meclise şarkılı teşekkür

TBMM Adalet Alt Komisyonunda, fikir ve sanat eserlerine ilişkin düzenlemeler tamamlandı.

Abone ol

TBMM Adalet Alt Komisyonunda, fikir ve sanat eserlerine ilişkin düzenlemeler tamamlandı. Sanatçı Ali Rıza Binboğa, değişiklikler dolayısıyla komisyon üyelerine şarkı söyleyerek teşekkür etti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün başkanlığında toplanan alt komisyon, temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik içeren yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarını sürdürdü.

Tasarıdaki fikir ve sanat eserleriyle ilgili düzenlemelerin tamamlandığını belirten Hakkı Köylü, Orman Kanunu ile ilgili düzenlemelerin ardından alt komisyonun çalışmalarını tamamlayacağını bildirdi.

Çalışmalar sırasında Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı, sanatçı Ali Rıza Binboğa ile diğer sivil toplum örgütlerinden 7 kişinin görüşünün alındığını belirten Köylü, ''Talepler doğrultusunda iyi bir tasarı ortaya çıkardık. Sanatçıların sorunlarını çözmeye yönelik bir yasa oluşturduk'' dedi.

Hakkı Köylü, yapılan düzenlemeye göre, korsanla mücadelede bandrolsüz eserlerle ilgili şikayet olmaksızın; bandrollü eserler hakkında ise şikayet üzerine işlem yapılacağını kaydetti.

-ŞARKILI TEŞEKKÜR-

Sivil toplum kuruluşlarının düzenlemelerden memnun olduğunu belirten Köylü, Sanatçı Binboğa'nın bu memnuniyetini, komisyon çalışmaları sırasında şarkı söyleyerek dile getirdiğini ifade etti.

Toplantının basına açık bölümünde yeniden şarkı söyleyen Ali Rıza Binboğa'ya, komisyona katılanlar alkışlarla eşlik etti. Yeni albümünden ''İsim'' adlı şarkısını seslendiren Binboğa, tasarıda hiçbir kazanıma dokunulmadığını, hakların daha da genişletildiğini söyledi.

Alt Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, Orman Kanunu ile ilgili
düzenlemelerin kısa sürede tamamlanarak, raporun bir hafta sonra komisyona sunulacağını bildirdi.