BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Meclisde tarihi Obama oturumu

ABD Başkanı Barack Obama’nın 6-7 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceği Türkiye gezisi sırasında TBMM’yi de ziyaret edeceği öğrenildi . Meclis’te hazırlık başladı.

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM, tarihinde ikinci kez bir ABD Başkanı’nı ağırlamak için hazırlıklara başladı. ABD Başkanı Barack Obama, 6-7 Nisan tarihlerindeki Türkiye gezisi sırasında TBMM’ye de gelecek ve bir konuşma yapacak. TBMM Başkanlığı Obama için hazı rlıklara başladı.

İKİNCİ BAŞKAN
Bill Clinton’ dan sonra ikinci kez ABD Başkanını ağırlamaya hazırlanan TBMM’de güvenlik gerekçesiyle Obama ziyaretinin ayrıntıları gizli tutuluyor. Ancak, Ancak Başkan Obama’nın, Ankara’da Anıtkabir ziyaretinden sonra TBMM’yi ziyaret edeceği öğrenildi. TBMM Başkanlığı, Başkan Obama’yı 6 Nisan’da TBMM’da ağırlamak için hazırlıklara başladı.

PAZARTESİ OTURUMU
Obama ziyaretin gerçekleşeceği gün, Genel Kurul’un çalışmadığı Pazartesi gününe denk geliyor. Ancak TBMM Başkanlığı Obama’nın Genel Kurul’u ziyaret edebilmesi ve kürsüden milletvekillerine hitap edebilmesi için özel bir oturum yapılmasına ilişkin hazırlık başlattı. Bu çerçevede, Başkan için özel oturum yapılması ve Meclis kürsüsünden bir konuşma yapması planlanıyor.