BIST 9.734
DOLAR 34,15
EURO 38,26
ALTIN 2.928,93
HABER /  POLİTİKA

Meclis gençlere açılıyor

AK Parti, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesi için Anayasa değişikliği teklif ediyor

Abone ol

AK Parti, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesi için Anayasa değişikliği teklifi verecek. A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre; AK Parti, Anayasa'nın, milletvekili seçilme yaşını 30 olarak düzenleyen 76. maddesinde değişikliğe gidecek.

Buna göre, milletvekili seçilme yaşı 25'e indirilecek. İlgili kanunda yapılacak değişiklikle de bağımsız adayların, seçim pusulasında yer alması sağlanacak. AK Parti, bu teklifi CHP ve ANAVATAN gruplarına götürecek.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesi ve bağımsız adayların oy pusulalarında yer almasına yönelik Anayasa ve yasa değişikliklerine destek verdiklerini bildirerek, bu düzenlemelerin bir an önce Meclisten çıkmasını istedi.

Topuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Grup başkanvekillerinin, düzenlemeler için bugün kendisiyle görüştüğünü anımsattı.
Topuz, yaptıkları değerlendirme sonucunda AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'u arayarak, değişikliklerde mutabık olduklarını ilettiğini kaydetti.

ANAVATAN'DAN DESTEK
Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, milletvekili seçilme yaşının 25'a düşürülmesini öngören Anayasa değişikliği teklifine destek vereceklerini açıkladı.  Abuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliği için getirilen bir madde ile seçim kanununda değişiklik yapılması için kendilerine getirilen teklifi yetersiz bulduklarını, ancak destek olacaklarını söyledi.