BIST 9.528
DOLAR 34,55
EURO 35,98
ALTIN 2.990,96
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB bu çığlıkları duyacak mı?

2006 yılında hükümet tarafından büyük umutlarla başlatılan '5 yılda yurtdışına 5 bin öğrenci' projesine katılan öğrenciler seslerini MEB'e duyurmaya çalışıyor

Abone ol

Hükümetin 2006 yılında başlattığı '5 yılda yurtdışına 5 bin öğrenci' projesiyle yurtdışana giden binlerce öğrenci, ellerinde olmayan bazı nedenlerden dolayı bursiyer haklarını kaybetti. Peki bu öğrencilerin sesini duyan olacak mı?

MEB BURSİYERLERİNİN MAĞDURİYETİ BİTMİYOR…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurtdışı eğitim bursu ile ödüllendirilen, ama şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerekli işlemlerin yapılmadığından ve Türkiye'ye döndüklerinde üniversitelerin onları tanımadığından yakınan ' mağdur MEB bursiyerleri' çeşitli platformlarda seslerini ve çaresizliklerini duyurmaya çalışıyorlar.

İşte  '5 yılda yurtdışına 5 bin öğrenci' projesiyle yurtdışana giden ve uzun süre mağdur olan öğrencilerden birinin yazdığı şikayet mektubu...

İşte o mektup..

Çok sıkıntılı ve stresli bir sureçten geçiyoruz inanin. Şuan herkes çıldıracak durumda neredeyse, hala bursunu alamayanlar ve neden alamadıklarını öğrenemeyenler var...

Ben bu bursa başlamadan önce tek problemimin dil sorunum olacağını hatta belki okulda basarılı olamayacağımı sanmıştım ama 2010 dan beri yaşadığımm tek problem MEB ve Ateselikle ilgili yaşadığım prosedur sıkıntısı. Bizden istedikleri belgeleri eksiksiz bir sekilde gönderdigimiz halde ya kaybediyorlar ya arka plana atıyorlar ya da siz eksik gönderdiniz deyip bizi suçlayarak zaman kazanmaya calışıyorlar!

GEREKSİZ BAHANELERLE....

Ben böyle gereksiz bahanelerden dolayı iki ay bursumu alamadım. ABD'nin en pahalı sehirlerinden birinde olduğum icin de inanilmaz maddi sıkıntı yaşadım. ABD'deki yaşam özellikle kira ve diger ödemelerdeki katı kuralların varlığı herkesce malumdur, geçiktirme sözkonusu olamıyor buralarda malesef ama burs yatmayınca da sorunlar baş gösteriyor.

DEVLET BİZİ TANIMIYOR!

Ben şuan Amerika'da bir okulda master yapıyorum ama güz döneminin ders paraları henüz ödenmediği için diğer dönemin ders kaydını yapamıyorum, kayıt süresinin kısıtlı olmasını geçtim almam gereken dersleri alamıyorum çünkü ben kayıt yaptırana kadar sınıf dolmuş oluyor.

Kişisel sorunlar dışında bir de MEB bursiyeri olmanın başka türlü yönleri de var. Mesela özlük haklarımızın sınırlı olmasi, suan kanunda herhangi bir statümüzün olmaması ve sigorta gibi durumlar. Master ve Doktora eğitiminden sonra dönmek üzere Türkiye'de herhangi bir üniversteye yerleştirilerek geliyoruz buralara ama açıkcası eğitim bittikten sonra devlet bizi tanımıyor ve aynı zamanda o universite de istemezse bizi almıyor, yani var olduğunu sandığımız kadromuz aslında yok.

Bizlere destek verdiğiniz icin tekrardan çok çok tesekkur ediyorum , Allah razı olsun sizden.