BIST 10.873
DOLAR 32,55
EURO 35,29
ALTIN 2.468,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB 2024 Açık Lise sınav tarihleri ve kayıt yenileme takvimini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi AÖL ikinci dönem ikinci sınav tarihleri merak edilip araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi AÖL sınav takvimi belli oldu. Sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte "2023 - 2024 AÖL ikinci dönem üçüncü sınavları ne zaman?" ve "AÖL sınav kayıtları ne zaman başlayacak" sorusu da cevabını buldu. İşte MEB tarafından açıklanan AÖL sınav tarihleri...

Abone ol

AÖL 2023 - 2024 ikinci dönem üçüncü sınav takvimi detayları belli oldu. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı MEB AÖL sınavları ne zaman, sınav kayıtları ne zaman başlayacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı MEB AÖL 3. sınavlarıyla ilgili merak edilip araştırılan soruların cevabıyla ilgili detaylar...

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 19 Nisan 2024 tarihinden, 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitiminde kadar yapılabilecektir.

Öğrenciler, 250 (iki yüz elli ) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatırabilecektir.

Açık Öğretim Lisesine kayıt nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Sınav katılım ücretini yatıran öğrenciler kayıt yenileme işlemlerinin yapılıp yapılmadığını takip etmek zorunda.

Kayıt yenileme işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılmayan veya kayıt yenileme işlemini kendisi yaptırmak isteyen öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

Kayıt yenileme ücretinden muaf olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini MEBİM veya halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile bizzat yaptırmak zorundadır.

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olduğu hâlde en az 2 dönem üst üste kayıt yenileme yapmadığı için öğrencilik durumu ‘’SİLİK’’ duruma düşen öğrencilerin aktifleştirme işlemi, "Silik Öğrenci Aktifleştirme" butonu ile yapılır.

Aktifleştirme yapılacak öğrencinin sınav katılım ücreti muafiyeti var ise; muafiyete esas durumunu gösteren belge istenir.

AÖL 3. DÖNEM SINAV TARİHİ 2024

1. Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da

2. Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te,

3. Oturum: 21 Temmuz 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN, NASIL ALINIR?

Adaylar, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler

https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler

https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.