BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Mazot 1 YTL; son kararımız

"Bekara karı boşamak kolay" diyen Başbakana Uzan cephesinden yanıt geldi. İşe o yanıt;

Abone ol

Genç Parti'nin "mazot 1 YTL olacak" vaadi Başbakan Erdoğan'ı kızdırmıştı. MKYK Toplantısında bu kızgınlığını dile getiren Erdoğan, "Atıp tutuyor. Bekara karı boşamak kolay" demişti.

İşte bu sözlere yanıt Genç Parti kanadından gecikmeden geldi. Emin Şirin imzası ile gönderilen açıklamada AK Parti'nin fikir hırsızlığı yaptığı iması yapıldı.

Geçen seçimlerde Cem Uzan, okul kitaplarının bedava dağıtılacağı vaadinde bulunmuştu. O dönemde bu tartışılırken, AK Parti hükümeti iktidar olunca fikri hemen hayata geçirmişti.

Bu olaya atıfta bulunulan açıklamada, "Bugün de, hesap kitap bilmeyenler, akılları ermeyenler Genç Parti’nin tamamen hesaba kitaba dayanan, gerçekçi projelerine sinirlenerek tepki veriyorlar" denildi.

"Evet, Genç Parti iktidarında mazot 1 YTL olacak, fındık 8 YTL olacak" denilen açıklamada, bunun Cem Uzan'ın taahhüdü olduğu vurgulandı. Açıklamada, bunun ekonomik hesaplarının yapıldığı ve Genç Parti iktidarında mutlaka tatbik edileceği söylendi.

Açıklama, "Evet mazot 1 YTL olacak, fındık da 8 YTL olacak. Bu iş yürek ister Sayın Recep Tayyip Erdoğan; bu iş hem yürek, hem bilgi, hem hesap kitap ve hem de vizyon ister!" ifadeleri ile bitiyor.