Mayalardan, Mısırlılara kadar tarihe gömülmüş pek çok büyük uygarlığın sırları bir kitapla gün yüzüne çıkıyor.
Abone olAraştırmacı Yalçın İlter'in insanlığın gizemli sorularına yanıt aradığı ''Kayıp Tarih'' adlı kitap, Aykırı Tarih yayınlarından piyasaya çıktı.
Kitapta, ''Sfenks'i ve Abidos tapınağındaki uçak ve helikopter rölyeflerini kimin yaptığından, Paskalya adası yerlilerinin yaptığı dev heykellere, yok olan uygarlıklardan kıyamet günü kehanetlerine'' kadar pek çok ilginç konuya bilimsel tartışmalarla birlikte yer veriliyor.
-MAYALARIN UYARDIĞI TARİH...-
İlter'in çok sayıda yabancı kaynağa dayanarak hazırladığı kitaba göre, MS 7. yüzyılda Orta Amerika ormanlarında ortaya çıkan ancak MS 13. yüzyılda tarih sahnesinden silinen mayalar, dünyanın beşinci çağını yaşadığına, daha önce gelen dört çağ ve dört farklı ırkın büyük felaketler sonunda yok olduğuna inanıyorlardı.
Takvim hesaplamalarında ustalaşan mayalar, günümüzde insanoğlunun yaşadığı beşinci çağın MÖ 12 Ağustos 3114 yılında başladığını düşünüyor ve bu çağın MS 22 Aralık 2012'de çok büyük depremlerle sona ereceğine inanıyorlardı.
-YANIT ARANAN İLGİNÇ SORULAR-
''Kayıp Tarih''te yanıt aranan diğer ilginç sorular şöyle:
''-Nazca'da ancak yüksekte uçarken görülebilen dev resimleri kim niye çizmişti?
-Paskalya Adası'nın yerlileri neden işi gücü bırakıp kocaman heykeller yapmaya koyulmuşlardı?
-Günümüzde ilkel bir Afrika kavmi sayılan Dogonlar Batı'nın ancak modern teleskoplarla edinebildiği ileri astronomi bilgilerine nasıl sahip olmuşlardı?
-Mısır piramitleri firavun mezarı mıydı, yoksa başka işlevleri de
mi vardı?
-Stonehenge 5 bin yıl önce yapılmış bir rasathane miydi?
-Cize piramitleriyle dünyanın öbür ucundaki Teotihuacan
piramitleri niye Orion Takım yıldızının kuşağını yansıtıyor?
-Abidos Tapınağındaki uçak ve helikopter rölyeflerini kim çizdi?
-Hint efsanelerindeki ''vimanalar'' Sümer piktograflarındaki uzay araçları UFO'ların o zamanki tasvirleri miydi?
-NASA'nın Mars'ta çektiği resimlerde görülen kalıntılar, yok olmuş bir uygarlığın mı eseriydi?''
-SPEKÜLATİF DÜŞÜNCELERİN GENİŞ PANORAMASI...-
Yalçın İlter, günümüzde klasik tarih eğitiminde büyük boşluklar bulunduğunu ve bazı önemli sorulara yanıt verilemediğini belirterek, amacının bu yanıt bulunamayan konulardaki spekülasyonları okurla paylaşmak olduğunu söyledi.
İlter, ''Kitabımızın amacı, bu soruları bir yandan kabul edilen veya edilmeyen bilimsel bulgular, öte yandan kültürel birikimimizle karşılaştığımız izler çerçevesinde incelemek ve Yeni Çağ
düşünürlerinin getirdiği spekülatif düşüncelerin geniş bir panoramasını sunmaktır'' dedi.
Günümüzde bazı yabancı araştırmacıların bu konularda araştırmalar yaparak bazı varsayımlar öne sürdüğünü hatırlatan İlter, Türk okurunun da bu varsayımlardan haberdar edilmesi gerektiğini söyledi.