BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Mausoleum geri gelsin

Dünyanın 7 harikasından Mausoleum'u Bodrum'a geri getirmek için imza kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Dünyanın 7 harikasından Mausoleum'u ait olduğu yere Bodrum'a geri getirmek için imza kampanyası başlatıldı. Yaklaşık yüz yıl önce İngiltere Biritsh Museum’a kaçırılan bu şaheser mimari yapı için aralarında 30 gönüllü avukatın da bulunduğu Bodrum aşıkları harekete geçti.

Bodrum Belediyesi, Alternatif Sinema ve Bodrum Sanatçılar Platformu 'herkesten önce BİR KULAK VER sonrasında ise bir İMZA…' kampanyası başlattı.

Özellikle Alternatif Sinema ve Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan “Mausoleum için sen de bir imza ver” kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Dünyada ve Türkiye’de başlatılan imza kampanyasının tek bir amacı var. Anadolu topraklarından yurt dışına götürülen tarihi ve kültürel varlıkların, bir an evvel ait olduğu coğrafyaya geri getirilmesi.

Kampanyayı başlatanlan tüm vatandaşları “TEK YÜREK, TEK SES OLMAYA” davet ediyor. Kampanyanın öncüleri Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç’a çağrıda bulunarak Anadolu’dan yurt dışına çıkarılan eserlerin yabancıların propagandası haline geldiğini Bu haksızlığa “DUR” demenin zamanı geldiğini hatırlattı.

Uluslararası sözleşmeler çerçevesinde, eserlere sahip çıkılmasını Bakan Koç'tan isteyen 30 gönüllü avukat, uluslararası sözleşmelere dayanarak gereğini AHİM’de arayacağını ilan etti

Bu konuda desteği vermek isteyenler bir imza için www.a.sinema.org adresine girmesi yeterli olacak.