BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Materazzi görüşünde ısrarcı

Zidane ile Materazzi arasında yaşanan olayların tartışması sürüyor.

Abone ol

Materazzi, Zidane'ın annesine küfür etmediğini savunmaya devam ederken, kafa atma olayının ardındaki nedenin bir küfür olduğu netleşti, ancak küfürün içeriği halen tam olarak anlaşılamadı.

Zidane, dün Fransız Canal+ televizyonunda yaptığı açıklamalarda, Materazzi'nin olay öncesinde tam 3 kez annesine ve kızkardeşine küfrettiğini söyledi. Buna karşılık Materazzi ise, Zidane'ın annesine küfür etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı konusunda ısrarcı bir tutum sergiliyor.

Materazzi, bugün İtalyan basınında yer alan beyanatlarında, ''Anaya küfür etmem, ihtimal dışı. Beni tanıyanlar, bugün bile annemden söz ederken ağlayasım geldiğini bilirler. Annemi kaybettiğimde 15 yaşındaydım. Bu, benim için halen kanayan bir yaradır. Dolayısıyla birilerine küfrederken asla anayı işin içine karıştırmam'' ifadelerini kullandı.

''İHTİMALLERİ ELEMEYE DEVAM EDECEK OLURSAK...''

Milano'da, dün gece La Gazzetta dello Sport'ta düzenlenen bir basın toplantısında, İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Materazzi, küfürün içeriği konusunda ise tam bir bilgi vermedi. Zidane'ın annesine sövmediğini belirten Materazzi, gazetecilerin ''O zaman geriye sadece kız kardeş kalıyor?'' sözleri üzerine, ''Şayet ihtimalleri elemeye devam edecek olursak...'' dedi. Bu kısa yanıtın ardından, Materazzi'ye, ''Yani Marco Materazzi, Zidane'ın kız kardeşine sövdüğünü söylüyor, doğru mu?'' sorusu yöneltildi. Materazzi bu soruya karşılık olarak yine, ''Tekrar söylüyorum, şayet ihtimalleri elemeye devam edecek olursak..." demekle yetindi.

''BENİM PROVOKASYONUM FORMAYI ÇEKMEKTEN İBARET''-

Materazzi, kendisinin provokatörlükle suçlanmasına karşılık, ''Benim yaptığım provokasyon, Zidane'ı formasından çekmekten ibaret. Onun yükselip kafa atmasını engellemek istemiştim. Zira, Buffon'un büyük bir kurtarış yaptığı andaki türden tehlikeli bir kafa vuruşu yapmasından çekiniyordum'' diye konuştu. Materazzi, ''Yani hadise senin sadece Zidane'ı tutmandan mı kaynaklandı?'' sorusuna karşılık olarak ise, şunları söyledi:

''Hayır. Tabii ki hayır. Ama televizyon görüntülerini izlerseniz, önce benim değil, onun konuştuğunu görebilirsiniz. Beni ilgilendiren tek şey tüm dünyaya tek bir şeyi haykırmak. Kullandığım cümlede, din, siyaset ve ırkçılıkla ilgili bir şey yoktu. Zidane, benim bazı lafları söylemediğimi iyi biliyor. Kendisi benim takdir ettiğim bir oyuncu. Hatta, sahadaki performansı nedeniyle ona tapıyorum. İtalya'da oynadığı dönemde, formalarımızı takas ettiğimiz de oldu.''

''ALTIN TOP'U GERİ ALMAK DOĞRU OLMAZ''

İtalyan oyuncu Materazzi, UEFA'nın Zidane'dan Altın Top ödülünü geri alabileceğine ilişkin söylentiler konusunda, ''Ben bunu doğru bulmuyorum. Zidane, Altın Top'u sahada yaptıklarıyla kazandı. Zidane'ı, kafa olayı gibi tek bir hadiseyle yargılayıp ödülü geri almak doğru olmaz'' diye konuştu. Materazzi, Zidane'ın annesinin kendisi hakkında öfke dolu beyanatlar vermesi konusunda ise, ''Bunu anlayışla karşılarım. Kadının, gazetelerdeki yalan haberleri okumasının ardından, öyle bir tepki vermesi normal'' dedi.