BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

'Martı TAG' ve 'Martı Motosiklet'e erişim engeli

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odasının açtığı davada "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirildi.

Abone ol

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi Martı hakkında açılan davaya ilişkin tedbir kararı aldı. Milyonlarca vatandaşın İstanbul’da tercih ettiği ve ilgi gösterdiği Martı firmasına yönelik karar dikkati çekti. İstanbul Taksiciler Odası’nın açtığı dava kapsamında Martı’nın korsan taksicilik faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla tedbir kararı uygulandı. Peki, Martı engellendi mi? Martı scooter çalışmayacak mı? Martı ne zaman açılacak? soruların yanıtları ve detaylar haberimizde…

İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Taksiciler Odası tarafından Martı’ya açılan davada tedbir kararı aldı. Alınan karar kapsamında korsan taşımacılık faaliyeti yürüttüğü öne sürülen Martı sitesine erişim engeli getirildi. İstanbul’daki scooterlerı kullanmak isteyen milyonlarca kişi Martı uygulaması ve sitesine erişim sorunu yaşayınca sorunu araştırmaya başladı. Mahkemenin aldığı karar kapsamında Martı’nın uygulama ve sitesine erişim engellendi.

Popüler ulaşım araçlarından Martı'nın erişimi mahkeme kararıyla engellendi. Korsan taksicilik faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Martı'nın TAG ve motosiklet araçlarına ilişkin kararda uygulama ve siteye erişim engeli getirildi. Şirketin karara itiraz etmesi için kanuni olarak bir hafta süre tanındı. 

İstanbul’da görülen davada Martı TAG ile Martı Motosiklet uygulaması ve sitesi tedbiren erişime engellendi. Firmanın araç ve motosikletini kapsayan uygulamanın korsan taksi taşımacılığı faaliyetine girdiği öne sürüldü. Bu kapsamda ise mahkeme Martı’ya erişim engeli kararı aldı.

İstanbul Taksiciler Odası’nın açtığı dava üzerine alınan tedbir kararına firmanın itiraz için 1 hafta süresi var. Korsan taksicilik faaliyeti yürütmekle suçlanan Martı’nın önümüzdeki günlerde karar itiraz etmesi bekleniyor.

Martı’nın itirazının ardından uygulama ve sitenin erişime açılıp açılmayacağı kesinlik kazanacak.

Trafik sorununa çözüm olduğu düşüncesiyle kullanılan Martı scooterları ücret tarifesi bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Şubat 2023 tarihine göre ücretlendirmenin scooterda açılış fiyatı 1,99 TL ve her bir dakika için 2,69 lira olarak biliniyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Düşüşü ile şoke eden altında fırtına kopacak! Uzmanlar açıkladı tarihi de belli
Foto Galeri Düşüşü ile şoke eden altında fırtına kopacak! Uzmanlar açıkladı tarihi de belli Galeriye Gözat