BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Mars yaratığı balon çıktı

Mars'da canlı mı var dedirten görüntüler meğer balonmuş... Bilimadamı açıkladı;

Abone ol Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ulupınar Gözlemevi ve Astrofizik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, bazı gazetelerde yer alan ve Mars'ta var olduğu iddia edilen canlı türünün, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almadığını, belirtti.

İŞTE NASA'NIN ÇEKTİĞİ ÖNE SÜRÜLEN MARS'DAKİ YARATIK GÖRÜNTÜLERİ! 


Prof. Dr. Demircan, Prof.Dr. Mehmet Emin Özel ile Spirit adlı uzay aracının Mars'tan 4 yıl önce geçtiği fotoğrafların orijinallerini NASA'nın internet sitesinden incelediklerini, ancak insana benzer bir varlığa rastlamadıklarını belirtti.

"Mars'ta canlı yaşaması mümkün değil"

Prof. Dr. Demircan, fotoğrafı incelediklerinde "yaratık" olarak adlandırılan görüntünün üzerinde özel bir kıyafet bulunmadığını, Mars'taki atmosfer koşulları göz önünde bulundurulduğunda, düşük basınç yüksek karbonmonoksitli ortamda özel kıyafet olmadan yaşamanın mümkün olmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Demircan, Mars'ta dünya dışı bir yaratık olması için yaşam merkezleri bulunması gerektiğini savundu.

2 yılda bir Mars'a uzay aracı gönderildiğini, binlerce fotoğraf çekildiğini anımsatan Demircan, şöyle konuştu:

"Mars'ta hayat olsa canlıların yaşam merkezleri olmalı, evleri, binaları olmalı. Böyle yapılara şimdiye kadar rastlanmadı. Mars'ta bir canlının izine gerçekten rastlansa bunu ilk önce NASA duyurur, doğru yorumları yapar, o yönde adımlar atılır.

Bu fotoğrafı bir inşaat alanında da çekmek mümkün. Mars'ta var olduğu iddia edilen canlı türü, NASA'nın yayınladığı orijinal fotoğraflarda yer almıyor. Fotoğraflar, sadece insanların kafasını karıştırmak için uydurulan bir görüntü" diye konuştu.