BIST 9.975
DOLAR 35,29
EURO 36,77
ALTIN 2.986,14
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Marmara İletişim Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi "Mülteciler ve Medya" temasıyla yayınlandı.

Abone ol

Yrd. Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz editörlüğünde hazırlanan dergi, Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde önemli bir yer tutan mülteciler konusunu medya ve iletişim çalışmaları bağlamında ele alıyor.

Böylece günümüzün en büyük insani krizlerinden birisinin çözümüne medya ve iletişim boyutuyla katkı sunmayı hedefliyor. İki sayı olarak planlanan Mülteciler ve Medya temalı 24.sayısı konuyu dokuz özgün çalışmayla farklı açılardan ele alıyor.

Derginin dört makale, bir değerlendirme makalesi ve dört değerlendirme yazısının yer aldığı son sayısı, önceki sayıların arşivinin de yer aldığı web sitesi dergipark.ulakbim.gov.tr/maruid adresi üzerinden ilgililerin erişimine açık bulunuyor. Son sayısıyla iletişim çalışmalarının en önemli isimlerinden John Keane ile yayın kurulunu güçlendiren Marmara İletişim Dergisi ulusal ve uluslararası akademik indekslerde taranacak şekilde alt yapısını da büyük oranda tamamlamış durumda. Bundan sonraki sayılarda da nitelikli bilgi üretiminin sürekliliğinin sağlanması için yayın kurullarının benzer isimlerle güçlendirilmesi hedefleniyor.    

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi'nin 24. sayısı "Mülteciler ve Medya" temasıyla yayınlandı. Dergi, Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde önemli bir yer tutan mülteciler konusunu medya ve iletişim çalışmaları bağlamında ele alıyor. Böylece günümüzün en büyük insani krizlerinden birisinin çözümüne medya ve iletişim boyutuyla katkı sunmayı hedefliyor. Derginin arşivinin de yer aldığı web sitesini dergipark.ulakbim.gov.tr/maruid adresi üzerinden ziyaret edebilir; dört makale, bir değerlendirme makalesi ve dört değerlendirme yazısının yer aldığı 24.sayısına ulaşabilirsiniz.

Makaleler

Müzeyyen Pandır, İbrahim Efe, Alaaddin F. Paksoy, Türk Basınında Suriyeli Sığınmacı Temsili Üzerine Bir İçerik Analizi

Aslıhan Ardıç Çobaner, Çocuk Hakları Bağlamında Suriyeli Mülteci Çocukların Haberlerde Temsili

Şevki Işıklı, İlticanın Yapısökümcü Felsefesi: Konuksevermezlik Sorunu

Ergün Köksoy, Kamu Diplomasisi ve Mülteci İlişkileri Türkiye’nin Mülteci İlişkilerinin Uluslararası Medya Yansımaları Değerlendirme Makalesi

Aynülhayat Uybadın, Acıyı Kayıt Altına Almak: Aylan Kurdi Örneği
Değerlendirmeler

Alparslan Nas, “Orta Doğu’yu İnşa Etmek: Medya, İdeoloji ve Kültür”

Ömer Aydınlıoğlu, Mülteciler, Mahkûmlar ve Kamplar: Kamplaşma Olgusu Üzerine İşlevsel Bir Analiz

Yavuz Selim Söylemez, Sinemada Göçmen Sorunu ve Iñárritu’nun Göçü: “Biutiful”

Betül Ekşi, Avrupa’da Göç ve Mülteci Araştırmaları Üzerine Bir Değerlendirme