BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,81
ALTIN 2.800,30
HABER /  GÜNCEL

Mardinde PKK lanetlendi!

13 yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen 11 çocuk 21 vatandaş, sloganlar eşliğinde anıldı.

Abone ol

Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Akyürek ve Ormancık köylerinde 13 yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen 11 çocuk 21 vatandaş, sloganlar eşliğinde anıldı. Anma törenine katılan bin dolayında vatandaş, teröre lanet yağdırdı.

21 Ocak 1994 tarihinde terör örgütü PKK tarafından Ormancık ve Akyürek köylerine yapılan baskında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişi, hunharca katledilişlerinin 11. yıldönümünde civar köylerden gelen vatandaşlar tarafından anıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Savur Kaymakamı Kaya Çelik, devlet ve millet düşmanlarının artık kendilerini gizleme ihtiyacı duymadığını, fikirlerini, kinlerini ve zehirlerini demokrasi ve hukuk düzeni altında
apaçık ortaya koyduklarını söyledi. İnsan haklarının sadece teröristler söz konusu olduğunda gündeme gelmemesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Çelik, yaşanan katliam vahşetlerini unutmadıklarını ve bundan sonra da unutmayacaklarını ifade ederek, "Şehitlerin ve masum insanların, hele hele çocukların ve bebeklerin de yaşam hakkı olduğu unutulmamalıdır. Bizler, binlerce yıldır bu topraklarda aynı amaç ve gaye için birlikte kardeşçe yaşadık. Bu dönemde birliğimize yönelik çok oyunlar oynandı; ancak hiçbiri başarılı olamadı, olamayacaktır. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü ve ulus devleti parçalamak için yıllardır oynanan oyunlar, artık kimseyi kandıramaz" dedi.