BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Mandela törenindeki sahte tercüman akıl hastanesinde

Güney Afrikalı lider Nelson Mandela için düzenlenen anma töreninde hiçbir anlamı olmayan hareketler yapmakla suçlanan işaret dili tercümanının akıl hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Abone ol

Güney Afrikalı lider Nelson Mandela için düzenlenen anma töreninde, hiçbir anlamı olmayan hareketler yapmakla suçlanan işaret dili tercümanının akıl hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Tercüman Thamsanqa Jantjie'nın eşi Siziwe, kocasının ruhsal bunalım geçirmiş olabileceğini söyledi.

İşaret dili uzmanları, Jantjie'nın geçen haftaki anma töreni sırasında Mandela hakkında yapılan anma konuşmalarını tercüme ederken "karideslere ve sallanan atlara" değindiğini belirtmişlerdi.

Vasıflı bir tercüman olduğunda ısrar eden Jantjie, tören sırasında ani bir şizofreni nöbeti geçirdiğini söylemişti.

Güney Afrika hükümetinde Engellilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Hendrietta Bogopane-Zulu, Jantjie'yi işe alan şirketin ortadan kaybolduğunu açıkladı.

Jantjie'nin eşi, Salı günü kontrol için kocasını Johannesburg yakınlarındaki bir psikiyatri hastanesine götürdüğünü, doktorların Thamsanqa Jantjie'nin derhal hastaneye yatırılmasını tavsiye ettiklerini anlattı.

Johannesburg'daki FNB stadyumunda düzenlenen ve tüm dünyaya canlı olarak yayınlanan anma töreninde Jantjie, ABD Başkanı Barack Obama da dahil olmak üzere birçok önde gelen konuşmacının yanında sahneye çıkarak Nelson Mandela hakkında yapılan anma konuşmalarını işaret ediliyle çevirmişti.

Jantjie, anlamsız tercümesini o sırada geçirdiği şizofreni krizine bağlamış, stadyumda melekler gördüğünü söylemişti.

Beyaz Saray, tercümanın Obama için güvenlik tehlikesi oluşturduğu şeklindeki görüşleri fazla büyütmemeye özen gösterdi.