BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  SPOR

Manchester taraftardan korkuyor

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Beşiktaş taraftarının gücünü yere göğe sığdıramadı.

Abone ol

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson ile kaleci Ben Foster, Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi BJK İnönü Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ferguson, daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadıklarını vurgulayarak, "Beşiktaş ile oynamanız bir anlamda üçleme olacak. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Değişik tecrübeler edindik. Çeşitli kereler Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadık. Fenerbahçe bizi Old Trafford'da yenen bir Türk takımı. Ne kadar tecrübe olacağını kim söyleyebilir. Her maç farklı bir tecrübe oluyor tabi ki. Yarınki maçımızda da bize faydası olacak" yanıtını verdi.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş hakkında ise şunları söyledi: "Stadın atmosferiyle ilgili, tecrübelerimizle ilgili her şeyimizi ortaya koyacağız. Beşiktaş'ın çok akıllı futbolculardan kurulu olduğunu, kısa paslarla istikrarlı gittiklerini ve oyuncuların çok değişmeden oynadıklarını gözlemledim."

Ferguson, Beşiktaş'ın Galatasaray'a yenilmesiyle ilgili olarak da, "Beşiktaş için kötü bir yenilgi oldu. Beşiktaş her zamanki kadrosuyla çıkmadı. Tello'yu, Bobo'yu oynatmadı. Oyunun bazı bölümlerinde gayet iyi, başarılı hareketleri de oldu" yorumunu yaptı.

Başarılı teknik adam, "Türkiye'de tuhaf bir durum var. Seyirciler maçtan çok önce stada geliyor. Bu size bir baskı uygular mı?" sorusuna ise, "Gerçekten Türkiye'ye has bir durum. Saat 12 gibi stada geliyorlar. Bayağı kuvvetli bir taraftarları söz konusu" yanıtını verdi.

Ferguson son olarak, "Takımımız bu yıl da kuvvetli. Ronaldo gitti, ama şu anda genç bir takım var. Takımımız gayet iyi" şeklinde konuştu.

Kaleci Ben Foster ise, Beşiktaş'ı şu sözlerle değerlendirdi:

"Deplasman takımlarının Türkiye'de ne zor şartlarda oynadığını biliyoruz. Çıkıp normal futbolumuzu oynayacağız" şeklinde konuştu.

MANCHESTER UNITED, HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İngiliz ekibi, yarınki maç öncesi son çalışmasını BJK İnönü Stadı'nda yaptı. İngiliz ekibinin teknik direktör Alex Ferguson yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutuldu.

Manchester United'in yarınki maça şu ilk 11'le çıkması bekleniyor:

"Foster, Fabio, Ferdinand, Vidic, Valencia, Evra, Scholes, Carrick, Park, Owen, Berbatov.