BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,84
ALTIN 2.820,36
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

MAN otobüsünde güvenlik önde

MAN Türkiye yeni otobüsü Fortuna 2'yi basına tanıttı.Yeni otobüslerde yolcu güvenliği ön planda tutuluyor.

Abone ol

MAN Türkiye A.Ş. Seyahat Otobüsleri Satış Sorumlusu Gökhan Çerioğlu, son teknolojiyle Türkiye'de üretilen Fortuna 2'lerde yolcu güvenliğinin ön planda tutulduğunu söyledi. MAN Türkiye'nin yeni seyahat otobüsü Fortuna 2'nin tanıtım toplantısında konuşan MAN Türkiye Seyahat Otobüsleri Satış Sorumlusu Gökhan Çerioğlu, 2003 yılında piyasaya çıkarılan Fortuna'ya bu yılın Nisan, Mayıs aylarında yeni yüz yaptıklarını ve bunun da Fortuna 2 adını aldığını söyledi.

Çerioğlu, bu çerçevede otobüsün ön ve arka tarafında değişiklikler yapıldığını ve aracın şanzımanının değiştirildiğini kaydetti. Motorda bir değişiklik olmadığını, fakat 8 ileri şanzıman yerine, müşterilerin istekleri doğrultusunda 6 ileri şanzıman koyulduğunu anlatan Çerioğlu, şöyle konuştu: ''Şehirler arası yolcu otobüsü olarak kullanılacak olan Fortuna 2, 46 kişilik. İlk olarak Kamil Koç firmasına VIP otobüs olarak 2+1 Fortuna 2 verdik. Araçlarımızda cep telefonları açık tutulabiliyor, multimedya var, internet bağlantısı var, 8 kanallı radyo var.

Araçlarımız koltukları çok rahat. Yolcu güvenliği ön planda tutulmuştur. Belden emniyet kemerli koltuklar kullanıldı. Saatlerce seyahat eden yolcular ve sürücüler için her türlü konfor ve rahatlık düşünüldü. Koltuklar direk şaseye bağlı, o nedenle koltukları ses olmaz. Direk şaseye bağlı olduğu için Allah korusun bir kaza anında ise koltuk kopması yaşanmaz.'' Tanıtım konuşmasının ardından, basın mensupları ile birlikte otobüsün test sürüşü yapıldı.