MİM-DER Başkanı Can ve beraberindekiler Mamak çöplüğünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Abone olMamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, Mamak Çöplüğünde birkaç yıl içerisinde yapılan çalışmalarla gelinen noktanın çok iyi olduğunu, önümüzdeki yıllarda tesisin tam anlamıyla çevre dostu bir tesis haline geleceğini belirterek, `Çöplerin ayrıştırılması ile ekonomiye geri dönüşüm sağlanırken, işe yaramaz tortuların yakılması ile elektrik üretimi gerçekleştiriliyor.
Ankara çöplüğünden yılda 17 megavata yakın elektrik enerjisi üretiliyor. Bu Türkiye`nin elektrik üretiminin yüzde 0,3`ü anlamına geliyor ki ciddi bir rakamdır. Devletimiz elektrik üretimini sübvanse etmektedir. Devletimiz, yıllarca Mamak çöplüğünün kahrını çeken, kokusundan evlerinin pencerelerini açamayan civar mahallelere elektriği yüzde 50 daha ucuz vermelidir. Böyle bir muafiyeti Mamak Çöp Ayrıştırma Merkezi civarındaki insanlarımız fazlasıyla hak etmiştir` dedi.
Yanmadan sonra oluşan ısı ile oluşturulan serayı da gezen müteahhitler, domateslerin tadına baktı. Hormonsuz olarak yetiştirilen domatesin tadının çok güzel olduğunu ifade eden Can, dikilen 4 bin ağacın tamamen büyümesiyle birlikte oluşacak yeşil alanın çevreyi rahatlatacağını söyledi.
Yanma sonrası çıkan küllerden yapılacak olan briketlerin kaliteli bir malzeme olduğunu sözlerine ekleyen Hamza Can, `Dönüşüm sonrasında elde edilen bu ekonomik değeri bizler değerlendiririz. İnşaat müteahhitlerimiz bu briketi satın alarak inşaat sektöründe kullanabilirler.
Mamak inşaat müteahhitleri olarak gecekonduların azılmasında, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesinde ve güzel bir çevrenin tesis edilmesinde üzerimize düşeni yapmaktayız. Mamak artık çöplüğü ile kibrit kutusu büyüklüğündeki gecekonduları ile anılmayacaktır. Artık Mamak prestij projelerin yapıldığı bir metropol ilçe olarak bilinecektir` şeklinde konuştu.