BIST 9.148
DOLAR 34,26
EURO 37,64
ALTIN 2.928,30
HABER /  GÜNCEL

Malkinin gizli hesabı bulundu

Bursa'da, Erol Evcil ile 'Bozuk Para Operasyonu’ giderek derinleºtiriliyor

Abone ol

Bursa'da, Erol Evcil ile gizli kasası olduğu öne sürülen Nilüfer Seyahat'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kiºinin tutuklandığı "Bozuk Para Operasyonu" giderek derinleºtiriliyor. Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'ya ait tüm bilgi ve belgeleri araºtıran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görevlileri, Evcil'in baºka kiºiler üzerine kayıtlı 70 milyon YTL'ye yakın gizli hesabını ortaya çıkarttı, İstanbul'da 3 banka müdürü, Bursa'da 1 banka çalıºanı gözaltına alındı.

Nesim Malki cinayetinde "azmettirici" olarak hüküm giyen ve Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın baºlattığı, Emniyet Müdürlüğü'nün bir yıl süren araºtırmasının ardından yaptığı "Bozuk Para Operasyonu"nda tutuklanan 31 kiºinin arasındaki Erol Evcil ile gizli ortağı olduğu öne sürülen Hüseyin Kayapalı'yla ilgili soruºturma ve araºtırma çok yönlü olarak sürüyor. Evcil ve Kayapalı'ya ait tüm bilgi ve belgeleri araºtıran TMSF görevlileri, Evcil'in baºka kiºiler üzerine kayıtlı 70 milyon YTL'ye yakın gizli hesabını ortaya çıkarttı. Bu kiºilerin de araºtırıldığını belirten yetkililer, Erol Evcil'in devlete, TEDAª ve vergi borçları dahil 400 milyon YTL borcu bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan Erol Evcil'in para transferinde etkili olduğu öne sürülen Bursa'daki bir bankanın Santral Garaj ªubesi'nde çalıºan Berrin Sönmez gözaltına alındı. Soruºturma kapsamında, İstanbul'da da 3 banka müdürü de gözaltına alındı. Gözaltı sayısının daha da artacağını belirten yetkililer, bu kiºiler arasında üst düzey yöneticilerin de bulunacağını bildirdi.