BIST 10.290
DOLAR 32,69
EURO 35,17
ALTIN 2.447,48
HABER /  GÜNCEL

Maliye memur kamplarını da satıyor

Maliye Bakanlığı memurlar ve işçilerinde yararlandığı kampları satılığa çıkardıklarını söyledi.

Abone ol

Maliye, diğer kamu kurumlarına örnek olmak için 12 tesisini tahmini 152 milyon lira bedelle satacak. Tesislerle ilgili ihale 2-6 ağustos'ta yapılacak.

Acil Eylem Planı'nda yer alan kamuya ait sosyal tesis ve tatil kamplarının satışı yeniden gündeme geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarının elinde 779 adet sosyal tesis bulunduğunu, bunların büyük bir bölümünü kısa sürede satarak ekonomiye kazandıracaklarını bildirdi. Bakan Şimşek, kamu kurumlarının sosyal tesis satma konusunda çok da istekli olmadıklarına işaret ederken, diğer kurumlara örnek olmak için ilk önce Maliye Bakanlığı'na ait 12 büyük tesisi satacaklarını söyledi.

8 YILDA SADECE 32'Sİ SATILDI

Bakan Şimşek, Hazine taşınmazlarının yatırımcılara tahsisi ile kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması çalışmaları hakkında dün basına bilgi verdi. Tesis satışının acil eylem planında yer aldığını hatırlatan Şimşek, 2002-2010 döneminde 32 tesisin ekonomiye kazandırıldığını ve bu yolla 36,3 milyon TL gelir elde edildiğini bildirdi.

MEMURA TATİL YARDIMI BELKİ

Bakan Şimşek, kamu kamplarının satışının ardından kamu çalışanlarına yönelik tatil yardımı adı altında bir destek sağlanıp sağlanamayacağına ilişkin soruya, "Sosyal alanlarda kamu çalışanlarımıza yardım yapıyoruz. Ancak şu anda bu anlamda öngördüğümüz bir destekleme yok. Tabi ileride Hükümetimizden bu yönde bir istek gelirse üzerinde çalışılır" dedi.

YATIRIMCILARA ARAZİ TAHSİSİ

Maliye Bakanı Şimşek, yeni teşvik sistemiyle organize sanayi ve endüstri bölgelerinde yer bulamayan ya da yatırımları buralara sığmayan yatırımcılar için ilk aşamada 25 ilde 289 taşınmazın yatırımcılara sunulduğunu bildirdi. Toplam 36 milyon 404 bin 386 metrekare yüz ölçüme sahip bu taşınmazlar için yatırımcıları beklediklerini belirten Bakan Şimşek, 81 ilde bölgesel ve sektörel teşvik sistemi uygulamaları kapsamındaki hazine taşınmazlarının sınıflandırılması çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.