BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,35
HABER /  GÜNCEL

Malatya bu projeyle hayat bulacak!

Malatya Valiliği Malatya'nın kültür birikimini bir külliyata dönüştürmek için yola çıktı....

Abone ol

Malatya Valiliği 100 kitaptan oluşacak "Malatya Kitaplığı" adı altında yayın projesini hayata geçiriyor.

Malatya'yı farklı yönleriyle inceleme-araştırma konusu yapan, zengin tarihi ve kültürel birikimini, sosyo-ekonomik yapısını, coğrafi ve doğal zenginliklerini tanıtma potansiyeline sahip kitaplardan oluşturulacak "Malatya Kitaplığı"nda yer alacak eserlerin belirlenmesi ve basımı konusundaki çalışmalar devam ediyor.

BAŞVURUN, ESERLERİNİZ YAYINLANSIN...
Malatya'ya ilgi duyan, belirlenen başlıklarda herhangi bir eser hazırlayıp basıma hazır hale getiren ya da yeterli bilgi ve belgeye sahip olup bunları kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik etmek amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı İhtisas Komisyonu, yurtiçi ve yurtdışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başvuruya ilişkin  ve diğer hususlarda gerekli bilgiler Malatya Valiliği'ne ait www.malatya.gov.tr internet adresinden edinilebilir.

Bu güne dek Malatya'nın köklü tarihi ve zengin kültürel değerleriyle, ulusal ve küresel kültüre değerli katkılar yapabileceği gerçeğinden hareketle, Malatya Valiliği birçok başarılı projeyi hayata geçirdi. Yeni bir projeyle Malatyalıların karşısına çıkacak olan Malatya Valiliği, Malatya'nın köklü geçmişini günümüze taşımak, zengin kültürel ve sanatsal değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak ve kentin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak amacıyla "Malatya Kitaplığı" nı oluşturmaya başladı.

MALATYA'YI BİLMEYEN KALMAYACAK

Malatya Kitaplığı için Araştırma-İnceleme, Arkeoloji-Mimarlık, Biyografi-Hatırat, Coğrafya, Edebiyat, Eğitim, Felsefe-Sosyoloji, Genel, Kültür-Sanat, Sözlük-Bibliyografya, Tarih-Sanat Tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 farklı başlıkta 100 farklı eserin basımı hedefleniyor.

Proje tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ili anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, yıllık vb. nitelikteki eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette yazılı bir kaynak ortaya çıkmış olacak.