BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Madonna 15 kişiyi öldürdü iddiası

Ohri Gölü'nde tur gemisi battı... Çoğu Bulgar 15 turist öldü. Makedonya Ulaştırma Bakanı istifa etti.. Ancak bazı çevrelere göre facianın asıl sorumlusu Madonna

Abone ol

Makedonya'nın Ohri Gölü'nde bir turist teknesi battı. Olay sonucu çoğu Bulgar 15 kişi hayatını kaybetti. Göz göre göre gelen facia Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanını istifa ettirdi. Bölgede ulusal yas ilan edildi. Olaylar bununla da bitmedi. Skandalların içine bir de Madonna iddiası girdi.

Tekne sahilden sadece 200 metre açıkta battı. Kazada, 42 kişi kurtarıldı, 15 kişi de hayatını kaybetti. Turistik gezi yaptıran teknede 57 yolcu bulunuyordu.

KAPASİTE FAZLASI YOLCU BAKANI İSTİFAYA GÖTÜRDÜ

1924 yapımı teknenin 45 yolcu kapasiteli olduğu belirtiliyor. Geminin aşırı yük yüzünden batmış olabileceği ifade ediliyor.

Bulgar bir kazazedenin ifadesine göre kaza sırasında, teknede can simidi veya can yeleği de bulunmuyordu.

Kaza, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Yanakievski'nin de istifasına yol açtı. Kaza üzerine Bulgaristan'da yarın ulusal yas ilan edildi.

TURU TÜRK TURİZM ŞİRKETİ Mİ DÜZENLEDİ

Bulgar turistlerin Makedonya gezisine Türk bir şirketin düzenlediği turla gittiği iddia edildi.

Buraya kadar göz göre göre gelen facia ve bizim ülkemizde pek rastlanılmayan şekilde bakanı istifaya götürdü ancak bazı çevrelere göre facianın asıl sorumlusu başka.

DİN ADAMLARI CEPHESİNDE OLAY FARKLI

Din adamları cephesinde kaza bambaşka bir boyut kazandı, skandallara bir de ünlü popçu Madonna iddiası eklendi.

Bulgar Ortodoks din adamları faciayı, Madonna'nın başkent Sofya'da 29 Ağustos'ta  verdiği konsere bağladı.

Bugün Filibe kentinde ölenlerin anısına düzenlenen dini törenden sonra konuşan Filibe Mitropoliti Nikolay, ''Kaza, Madonna konseri yüzünden oldu'' dedi.

UYARMAYA ÇALIŞTIK AMA DİNLEMEDİLER

Cumhurbaşkanı Georgi Pirvanov, başbakan Boyko Borisov ve parlamento başkanı Tzetzka Tzaçeva'nın katıldığı ''Sveta Bogoroditza'' Kilisesi'nde yapılan törenden sonra BTV adlı en büyük özel TV kanalına konuşan Mitropolit Nikolay, ''Biz uyarmaya çalıştık, kimse sesimizi dinlemedi'' diye konuştu.

Bulgar Ortodoks Kilisesi'nin kurum olarak daima vatandaşlara doğru yolu göstermeye çalıştığını belirten Nikolay, ''Derin üzüntü duyduğumuz bu günlerde kilise, alınan bu mesajı doğru olarak yorumluyor. Kilise asla yalan söylemez'' dedi.

KONSER  VERDİĞİ GÜN YAHYA PEYGAMBERİN İDAM GÜNÜ

Madonna konserinin düzenlendiği 29 Ağustos günü Yahya Peygamber'in idamının anıldığı kutsal bir gün olduğunu hatırlatan Nikolay, ''Ortodoks Kilisesi (Madonna'nın sesine sevinmeyin) çağrısında bulundu, ancak kilisenin sesi çölde atılan çığlık gibi kimse tarafından duyulmadı'' diye konuştu.

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi'nin üst organı olan Yüksek Senod, Madonna konseri arifesinde yayınladığı bir bildiriyle, Hristiyan ahlakının bozulmaması gerekçesiyle konserin başka tarihe ertelenmesini istemişti.