BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Madımak Otel'i kamulaştırılıyor

Vali Kolat Madımak oteli için 'Taraflar anlaşamadı konu mahkemeye intikal edecek durum netleştikten sonra para ilgililere akarılacak' dedi.

Abone ol

Sivas Valisi Ali Kolat Madımak Oteli'nin kamulaştırılması ile ilgili il özel idareye yatan paranın mahkeme sonucuna göre ilgililerin hesabına aktarılacağını söyledi.

Sivas Valisi Ali Kolat Madımak Oteli'nin istimlaki ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Madımak Oteli ile ilgili bakanımızın da ifade ettiği açıklama doğrultusunda biz istimlak kararımızı aldık. Taraflarla da uzlaşma konusunda gerekli duyuruyu yaptık. Bir araya gelindi ancak fiyatta uzlaşma sağlanamadı. Sanıyorum mahkemeye intikal edecek. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Mahkeme sonucunda nihai karar netleşecek. O doğrultuda hareket edeceğiz. Bu süreç devam ediyor şu anda" dedi.

Vali Kolat, otelin kamulaştırılması ile ilgili olarak, "Para İl Özel İdare'ye yeni geldi. Ama bu süreç netleşmeden paranın ilgililerin hesabına aktarılması söz konusu değil. Konu netleştikten sonra para ilgililerin hesabına aktarılacak, tapu ve diğer işlemler devam edecek" diye konuştu.

Vali Kolat otelin kamulaştırıldıktan sonra eğitime yönelik kütüphane olarak hizmet edeceğini dile getirerek, "Çocuk kütüphanesi ve çeşitli sosyal hizmetlere yönelik, yaşlılarımıza, korumaya muhtaç çocuklarımıza eğitim ve kültür faaliyetlerimiz için kütüphane olması şeklinde düşünüyoruz. O amaçla istimlak kararı verdik" dedi.
Vali Kolat yaklaşan 2 Temmuz Madımak Olayları'nın yıl dönümü ile ilgili basında çıkan açıklamalara da cevap vererek, "Her sene olduğu gibi 2 Temmuz'da yapılacak anma ile ilgili gelecek vatandaşlarımız açısından bir engel söz konusu değil. Biz Sivaslılar olarak gelenleri kucaklıyoruz. Onlara sıcak bakıyoruz. Zaten biz de 2 Temmuz olayını tasvip etmiyoruz. Bizim ve Sivaslıların da kınadığı bir olay. Dolayısıyla gelenler daha önceki yıllarda nasıl hareket ettiyse o doğrultuda hareket edeceklerdir. Biz de devlet olarak ne tedbir gerekiyorsa alacağız. Ortada birlik, beraberlik söz konusu olacak. Huzursuzluk söz konusu olmayacak. Dolayısıyla endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Kimseye karşı önyargılı değiliz. Herkes bizim misafirimiz olarak gelecektir" şeklinde konuştu.