BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Madenler evleri çatlatıyor

Soma'da 3 metre derinliğindeki yer çatlaklarından sonra evlerin duvarları da çatlamaya başladı.

Abone ol

Manisa'nın Soma İlçesi'nde Cuma ve Samsacı mahallelerine yakın maden ocaklarının neden olduğu öne sürülen 3 metre derinliğindeki yerçatlaklarından sonra evlerin duvarları da çatlamaya başladı.

Son günlerde özel maden ocaklarının yer altında patlattıkları dinamit sesleriyle uyandıklarını belirten Cuma ve Samsacı mahalleleri sakinleri, maden ocaklarının neden olduğu rahatsızlığın son günlerde had safhaya tırmandığını belirterek, patlatılan dinamitler nedeniyle yer yer 3 metre derinliğine ulaşan yer çatlaklarından sonra evlerin duvarlarının da çatlamaya başladığını, ayrıca maden ocakları atıklarının yaydığı kötü kokudan rahatsız olduklarını belirttiler.

Mahalle sakinleri, "Şirketler evlerimizin altında çalışıyor, zaman zaman çökme olduğundan çatlaklar meydana geliyor. Evlerimiz oturulamaz duruma geldi. Devletin buna bir çare bulması lazım. Ayrıca madenlerin atıkları da bizleri zehirliyor. Atıklar neredeyse evlerimize dayandı" diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Mahalle sakinlerinden Nihat Çakmak, tarlalarda meydana gelen çatlakların giderek büyüdüğünü belirterek, "Altta çalışan yeraltı kömür ocağının sebep olduğu, derinlikleri 2-3 metreyi bulan çatlaklar oluşuyor. Maden ocağından gelip kepçelerle çatlakları kapatıyorlar. Yer yüzünün şekli değişti. Kardeşime ait ev oturulamaz duruma geldi. Ev yan yatmaya başladı. Bazı yerlerde çökmeler oluşurken, bazı yerlerde de toprak yükselmeye başladı. Zeytin ağaçlarımızın zeytin verimi düştü. Devletimizden buna çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Yaşadıkları rahatsızlıktan ötürü maden ocaklarına giden yolu bir süre trafiğe kapatan mahalle sakinleri, dertlerini basın mensuplarına anlattıktan sonra sessizce ayrılarak evlerine gittiler.